Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
REM.LT - BUK MATOMAS,PRANEŠK APIE SAVE NEMOKAMAI. Naujenos, Naudingi staipsniai, patarimai, įmonių siūlomos paslaugos... Registracija nemokama !
   
    Prisijunkite!

REM.LT -> Naujienos -> Vilniuje plečiamas pirmasis Rytų Europoje loftų miestas
Vilniuje plečiamas pirmasis Rytų Europoje loftų miestas


Sostinėje, ties Kalvarijų ir Kareivių gatvių sankryža, pradėtas vykdyti loftų miesto „Loft Town“ antras plėtros etapas. Jo metu pirmajame Rytų Europoje loftų mieste bus įrengta dar 2000 kv. m. naujų gyvenamųjų butų. Darbus planuojama baigti 2014 m. pradžioje, o investicijos į šį etapą siekia 5 mln. litų.

Visas „Loft Town“ vystymas apims tris etapus, o iki šiol į projektą investuota 20 mln. litų. Projektą, kurio metu kuriami 36 - 120 kv. m ploto butai, studijos, kūrybai ir darbui skirtos patalpos, įgyvendina bendrovė „Penkių kontinentų“ investicijos.

„Mūsų loftų miestas kuriamas remiantis Skandinavijoje ir Vakarų Europoje ypač populiariu konversijos principu. Tai reiškia, kad, kitaip nei kituose iki šiol Lietuvoje įgyvendintuose loftų projektuose, patalpos ne tik atnaujinamos ir suskirstomos į erdves. Jos tikrąją ta žodžio prasme prikeliamos naujam gyvenimui, nes iš anksčiau buvusių pastatų lieka tik stogą laikančios konstrukcijos. Toks būdas reikalauja daugiau investicijų ir pastangų, darbų eiga griežtai kontroliuojama, tačiau tai leidžia būsimiems gyventojams pasiūlyti itin modernų ir tvarų būstą“, – teigia Aras Šilgalis, „Penkių kontinentų“ investicijų direktorius.

Anot A. Šilgalio, atsižvelgus į rinkos poreikius, antrajame projekto etape daugiausiai bus įrengta mažesniųjų loftų per du aukštus, kurių plotas siekia nuo 53 kv. m iki 90 kv. m. Būtent tokių loftų šiuo metu dažniausiai teiraujasi potencialūs jų gyventojai.


„Loft Town“ yra pirmasis Lietuvoje nekilnojamojo turto projektas, kuriame gyventojai galės naudotis protingo namo apskaitos sistema. Ji leidžia šiuolaikiškai valdyti mokesčius už komunalines paslaugas ir taupyti energiją. Pavyzdžiui, gyventojas interneto svetainėje gali sužinoti savo konkrečiu momentu suvartotus vandens, elektros, dujų kiekius ir matyti momentinę sąskaitą. Taip pat – nusistatyti vartojimo „lubas“, t. y., tarkime, viršijus nustatytą sunaudoti vandens kiekį, būsto gyventojas apie tai informuojamas SMS žinute arba el. paštu, jis pats gali sekti šią informaciją savitarnos svetainėje mano.lofttown.lt. Kitas ekonomiškiau loftuose padedantis gyventi sprendimas – autonominis šildymas.

Anot A. Šilgalio, nors loftai ir studijos tradiciškai laikomi menininkų būstais, „Loftų mieste“ ketina įsikurti pačių įvairiausių profesijų ir užsiėmimų atstovai: teisininkai, ekonomistai, gydytojai, verslininkai, šou verslo atstovai.


Loftų mieste „Loft Town“ didelis dėmesys skiriamas būstus ir darbo erdves supančiai aplinkai. Gyventojams bus įrengtos specialios poilsio ir barbekiu zonos, įvairaus amžiaus vaikams pritaikytos skirtingos žaidimų aikštelės ir kt. Planuojama, kad loftų miesto teritorija bus sujungta su Vilniaus dviračių takais.

Projektas „Loft Town“ šiuo metu dalyvauja konkurse „Žalias miestas - Geriausias NT EKO projektas 2012“, kuriame renkami pažangiausius ekologiško būsto ir darnios plėtros kriterijus atitinkantys nekilnojamojo turto projektai Lietuvoje. Taip pat „Loft Town“ yra įtrauktas į tarptautinės tvarios statybos žinių platformą „Construction21“. Objektas bus pristatytas „Darnių, efektyviai energiją naudojančių pastatų konkurse“, kurio nugalėtojai bus pakviesti pristatyti savo objektą tarptautinėje Hanoverio parodoje „Metropolitan solutions“.



Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2024 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai