Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
NEMOKAMI SKELBIMAI...Paskelbk apie save... Buk matomas.
   
    Prisijunkite!

REM.LT -> Naujienos -> „YIT Kausta“ skatina Lietuvos architektus kurti naujoviškus būstų projektus
„YIT Kausta“ skatina Lietuvos architektus kurti naujoviškus būstų projektus

Šiandien Kaune AB „YIT Kausta“ surengtame architektų darbų konkurse apdovanoti trys projektų autoriai – UAB „Antra kryptis“, UAB „Dviejų grupė“ ir UAB „Processoffice“. Beveik du mėnesius trukusio konkurso darbai buvo skirti naujajam skandinaviškas tradicijas puoselėjančios statybų bendrovės plotui apstatyti. Vieno iš laimėtojų projektas 2014-aisiais bus pradėtas įgyvendinti pačiame Kauno centre, 3,4 hektarų plote, kuris driekiasi palei dešinę Neries krantinę.

Pasak „YIT Kausta“ generalinio direktoriaus Kęstučio Vanago, tokiu būdu renkamas būsto projektas – įmonei tikrai nėra naujovė. „Galima sakyti, mes jau turime tradiciją elgtis profesionaliai ir siekti paties geriausio rezultato. Tai jau trečiasis toks konkursas „Kaustos“ istorijoje. Anksčiau įgyvendinti projektai įrodė, kad taip galima pasiekti geriausio rezultato tiek būsimiems gyventojams tiek mums“, – sako K. Vanagas.

Šiame architektų konkurse dalyvavo dešimt darbų. Visų jų kūrėjai iki laimėtojų paskelbimo akimirkos buvo neatskleisti, visiems dalyvių projektams skirti kodai. Kiekvienas projektas turėjo tik savo vardą. Medžiaga apie konkursą suteikta 16 įmonių.

Komisijai pateiktus projektus recenzavo architektai Audrius Ambrasas ir Nerijus Stanionis. Daugiausia dėmesio skirta, kad idėja būtų pagrįsta ir originali. Nemažiau svarbu buvo tai, kokia įtaka bus padaryta Senamiesčio panoramai, koks bus pastatų ryšys su upėmis ir kaip pakrantės statiniai bus integruoti į Kauno centro dalies urbanistiką. Taip pat dėmesys kreiptas į pakrantės kvartalo architektūrinį įvaizdį. Atsižvelgiant į recenzijas bei konkurso sąlygose nurodytus vertinimo kriterijus komisija, kuriai pirmininkavo architektas, Lietuvos architektų sąjungos tarybos narys Gintaras Čaikauskas, išrinko tris konkurso nugalėtojus.

Pirmosios vietos laimėtojui UAB „Antra kryptis“ skirti 10 tūkst. litų premija. Įmonės projektas pavadintas „Mano krantas“.

Atitinkamai antros vietos laimėtojo UAB „Dviejų grupė“ darbui „Neries parkas“ skirti 7 tūkst., o trečiosios UAB „Processoffice“ darbui „B3” – 5 tūkst. litų.

PRANEŠIMAS SPAUDAI
2012 m. gruodžio 13 d., Kaunas


Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2024 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai