Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
REM.LT - BUK MATOMAS,PRANEŠK APIE SAVE NEMOKAMAI. Naujenos, Naudingi staipsniai, patarimai, įmonių siūlomos paslaugos... Registracija nemokama !
   
    Prisijunkite!

REM.LT -> Naujienos -> Utenos regiono sąvartyno ir atliekų aikštelių įrengimas kainavo per 44 mln. litų
Utenos regiono sąvartyno ir atliekų aikštelių įrengimas kainavo per 44 mln. litų


Utena, liepos 27 d. (ELTA).

Utenos regione sukurta Europos Sąjungos (ES) reikalavimus atitinkanti atliekų tvarkymo sistema, skatinti visuomenę tvarkyti ir rūšiuoti atliekas.

Utenos regiono nepavojingų atliekų sąvartynas, šešios didelių ir pavojingų atliekų priėmimo aikštelės bei dvi kompostuojamų atliekų aikštelės įrengti pagal projektą "Utenos regiono atliekų tvarkymo sistemos sukūrimas". Jo vertė - 44,7 mln. litų (be PVM). Iš ES Sanglaudos fondo projekto įgyvendinimui skirta 75 proc. lėšų, likusiąją 25 proc. dalį finansavo Lietuvos biudžetas.

Vien pernai į šešias Utenos regiono didelių ir pavojingų atliekų priėmimo aikšteles gyventojai atvežė apie 460 tonų stambiagabaričių ir pavojingų atliekų, o didžiausią kiekį - į Ignalinos mieste esančią aikštelę. Tik Ignalinos rajone į didelių ir pavojingų atliekų priėmimo aikštelę iš gyventojų 2008 m. nemokamai priimta daugiau nei 100 tonų atliekų, iš kurių net 43 tonas sudarė asbesto turinčios atliekos.

Į Utenos regioninį nepavojingų atliekų sąvartyną atliekos vežamos iš Anykščių, Ignalinos, Molėtų, Utenos ir Zarasų rajonų bei Visagino miesto. Kasdien į šį sąvartyną vidutiniškai atvežama apie 20-30 sunkvežimių atliekų - apie 100 tonų žiemos bei 150 tonų vasaros sezonų metu. Per metus jau užpildyta penktadalis Utenos regioninio nepavojingų atliekų sąvartyno pirmosios sekcijos.

Daugiausiai gyventojai į didelių ir pavojingų atliekų aikšteles atveža panaudotų padangų, įvairios buitinės technikos, baldų , statybos ir griovimo atliekų, o iš pavojingų atliekų - turinčių asbesto (šiferio).

UAB "Utenos regiono atliekų tvarkymo centro" direktoriaus Mindaugo Bobelio teigimu, projekto tikslas sukurti europinius reikalavimus atitinkančią atliekų tvarkymo sistemą regione pasiteisino, gyventojams ji patogi ir priimtina.

Šaltinis: ELTA

Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2024 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai