Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
REM.LT - BUK MATOMAS,PRANEŠK APIE SAVE NEMOKAMAI. Naujenos, Naudingi staipsniai, patarimai, įmonių siūlomos paslaugos... Registracija nemokama !
   
    Prisijunkite!

REM.LT -> Naujienos -> Vilniuje pirmąjį pusmetį naujų butų parduota net 70 proc. mažiau
Vilniuje pirmąjį pusmetį naujų butų parduota net 70 proc. mažiau

Vilnius, liepos 20 d. (ELTA).

Per šių metų pirmąjį pusmetį Vilniuje parduota arba rezervuota apie 500 naujų butų. Palyginti su 2008 metų pirmuoju pusmečiu, kai, Registrų centro duomenimis, buvo parduoti 1749 nauji butai, pardavimai sumenko apie 70 procentų.

Šiais metais daugiau nei 60 proc. pardavimų sudaro ekonominės klasės butai. Vidutinė jų kaina svyruoja tarp 2500-4500 litų už kvadratinį metrą. Per pusmetį kainos šiame rinkos sektoriuje sumažėjo apie 17 proc.

Apie 20 proc. parduotų butų yra vidutinės klasės, kurių kainos svyruoja tarp 4500-6500 litų už kvadratinį metrą ir per 6 mėnesius taip pat yra sumažėjusios apie 17 proc. Likusi dalis, apie 20 proc., parduotų naujų butų tenka prabangiems būstams, kurių kainos prasideda nuo 6500 litų už kvadratinį metrą. Nors skelbiamos kainos šiame sektoriuje susitraukė apie 20 proc., realios pardavimo kainos derybų metu gali būti dar mažesnės apie 10-15 proc., o kartais ir 20 proc. ar daugiau.

Pasak UAB "Eika" rinkos analitiko Tomo Žiaugros, nekilnojamojo turto plėtotojai šiuo metu siūlo apie 2500 naujų butų.

"Tačiau butų pasiūla baigtuose ir beveik baigtuose statyti projektuose yra mažesnė - apie 2200, o tokių butų parduodama daugiausia - per 90 proc. visų rinkoje parduotų naujų butų. Pastatytų arba beveik pastatytų butų turėtų užtekti 2 metams, jei pardavimai vyks panašiu tempu", - prognozuoja T. Žiaugra.

Anot jo, bene vienintelė gera žinia plėtotojams - tai, jog pardavimai nėra sustoję. Naujų butų tiesiogiai iš plėtotojų nuperkama daugiau kaip 80 per mėnesį.

"Sėkmingiausiai butus parduoda ilgesnę patirtį turintys plėtotojai, nebijantys laiku reaguoti į kainų pokyčius ir taikyti nuolaidas. Taip pat nemažai butų parduodama bankų "globojamuose" projektuose, kuriuose pirkėjai gali gauti palankesnes kreditavimo sąlygas", - tikina NT analitikas.

Neseniai pradėtuose statyti projektuose situacija sudėtingesnė. Per 6 mėnesius pusiau pastatytuose daugiabučiuose parduota arba rezervuota tik apie 30 butų.

"Tai verčia manyti, kad suplanuoti ar sustabdyti projektai, tai yra apie 1400 butų, artimiausiu metu rinkos nepapildys", - teigia T. Žiaugra.

Šaltinis: ELTA

Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2024 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai