Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
REM.LT - BUK MATOMAS,PRANEŠK APIE SAVE NEMOKAMAI. Naujenos, Naudingi staipsniai, patarimai, įmonių siūlomos paslaugos... Registracija nemokama !
   
    Prisijunkite!

REM.LT -> Naujienos -> Jau kitais metais Klaipėdoje gali atsirasti kilnojamas tiltas
Jau kitais metais Klaipėdoje gali atsirasti kilnojamas tiltas


Klaipėda, birželio 16 d. (ELTA).

Gali būti, kad kitais metais per navigacinį sezoną Pilies tiltas bus kilnojamas kiekvieną dieną ir romantiškai nusiteikę klaipėdiečiai bei jų svečiai galės pasijusti lyg Sankt Peterburge.

AB "Klaipėdos laivų remontas"(KLR) derybos su Klaipėdos miesto savivaldybe dėl Danės upės ir Pilies uostelio krantinių koncesijos iš esmės jau baigtos.

Pasak KLR generalinio direktoriaus Alvydo Butkaus, Pilies tiltą reikėtų vieną kartą per parą pakelti, kad jachtos ir mažieji laivai galėtų įplaukti ir stovėti prie Danės upės krantinių tarp Pilies ir Biržos tiltų. Anot jo, jeigu tiltas nebūtų kilnojamas, ta dalis Danės upės krantinių būtų "negyva", prie jos negalėtų stovėti laivai, netelpantys praplaukti po Pilies tiltu.

Šiuo metu atliekama Pilies tilto būklės ekspertizė, po kurios paaiškės, ką reikia paremontuoti, kad tiltą būtų galima kilnoti kasdien.

Kitais metais iš Danės upės į Šiaurės ragą turėtų būti iškeltas ir AB "Smiltynės perkėla" keltas, tad poreikis kilnoti tiltą yra. Suprantama, jis būtų keliamas tuomet, kai Pilies gatve būna mažiausias eismo srautas, t. y. arba vakare, arba ankstų rytą.

Savivaldybės Ekonomikos ir strategijos departamento direktorius Ričardas Zulcas patvirtino, kad Pilies tilto kilnojimas yra numatytas koncesijos sutartyje. "Norime, kad ir pas mus kaip kituose miestuose, pavyzdžiui, Sankt Peterburge, vieną kartą per parą būtų reguliariai pakeliamas tiltas. Šis veiksmas, ko gero, būtų atliekamas intensyvios navigacijos laikotarpiu, t. y. tris vasaros mėnesius. Tai vyktų naktį, tarkime, vieną valandą. Galima sakyti, kad tai būtų nauja miesto tradicija. Be to, tokiu atveju atsirastų galimybė intensyviai naudoti Danės upės krantinių atkarpą tarp Pilies ir Biržos tiltų, tik tada ją galėtų papuošti laivai", - "Vakarų ekspresui" sakė savivaldybės atstovas.

Pasak R. Zulco, savivaldybė taip pat suinteresuota, kad tas ruožas būtų intensyviai naudojamas, nes kitu atveju krantinės toje vietoje būtų tik neįdomi dekoracija. Anot jo, jeigu tiltas nebūtų kilnojamas, tada prie rekonstruotų krantinių būtų galima švartuoti tik valtis.

Šaltinis: ELTA

Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2024 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai