Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
REM.LT - BUK MATOMAS,PRANEŠK APIE SAVE NEMOKAMAI. Naujenos, Naudingi staipsniai, patarimai, įmonių siūlomos paslaugos... Registracija nemokama !
   
    Prisijunkite!

REM.LT -> Naujienos -> Vyriausybė apsisprendė dėl LEO LT likimo
Vyriausybė apsisprendė dėl LEO LT likimo


Vilnius, birželio 15 d. (ELTA).

Pritarta įstatymų pakeitimams dėl nacionalinės energetikos bendrovės LEO LT likimo. Vyriausybė keičiamų įstatymų paketą skubos tvarka teikia svarstyti Seimui. Parlamento sprendimo tikimasi sulaukti liepą.

Pasak Premjero Andriaus Kubiliaus, siūlomos įstatymo pataisos sudaro galimybes valstybei taip valdyti elektros energetikos ūkį, kad būtų pasiekti patys tinkamiausi ir visuomenės poreikius atspindintys rezultatai.

"Įstatymas numato galimybę pasielgti viešai, taip, kaip yra pasiūlęs "NDX energijos" vadovas Ignas Staškevičius - draugiškai išsiskirstyti. Tai būtų gal ir pats greičiausias būdas. Jeigu to privatus akcininkas nebenorėtų, tada yra galimybė Vyriausybei realizuojant Konstitucinio Teismo sprendimą įgyti du trečdalius bendrovės akcijų ir tada, valdant tokį paketą priimti sprendimus, ar reorganizuoti, ar kaip nors kitaip pertvarkyti LEO LT ūkį, kad būtų ginami valstybės ir visuomenės interesai", - pirmadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A. Kubilius.

Energetikos ministro Arvydo Sekmoko teigimu, padidinti valstybės dalį LEO LT galima dviem keliais: iš naujo įvertinti valstybės įnašą į bendrovę ir patikrinti, ar akcijų proporcijos atitinka vertę. Kitas kelias, ministro teigimu, yra valstybei įnešti papildomus įnašus į LEO LT kapitalą.

"Yra numatyti du keliai. Vienas kelias yra iš naujo įvertinti valstybės įnašą ir pagal tai patikrinti, ar proporcijos iš tikro atitinka vertę. Antras kelias - valstybė galėtų didinti savo dalį LEO LT kapitale iki dviejų trečdalių papildomais įnašais ir tada (...), vienu ar kitu keliu einant, būtų įgyvendintas Konstitucinio Teismo sprendimas, ir valstybė galėtų realizuoti savo galias valdydama turtą, priimdama reikiamus sprendimus ir įgyvendindama strateginius projektus, turėdama du trečdalius įstatiniame kapitale", - sakė A. Sekmokas.

Jis pridūrė, kad tai leistų atlikti ir visus kitus veiksmus, kurie valstybei būtų reikalingi - tai yra reorganizuoti, likviduoti ar tęsti LEO LT veiklą. A. Sekmokas taip pat neatmetė galimybės, kad didinant valstybės dalį į LEO LT gali būti įtrauktos Kauno hidroakumuliacinė elektrinė bei Kruonio hidroakumuliacinė elektrinė. Be to, reiktų pervertinti LEO LT akcininkų įneštą turtą.

Išrinktoji Prezidentė Dalia Grybauskaitė, vertindama tokį Vyriausybės žingsnį, teigia, kad geriausias sprendimas būtų taikus išsikyrimas su LEO LT.

"Man geriausias variantas būtų kuo greičiau išsiskirti taikingai. Pervertinimas visada kelia daug politinių ir finansinių, ir techninių problemų. Todėl siūlyčiau kitą būdą. (...) Jie yra numatyti, juos reikės tik pasirinkti kartu su Seimu ir Vyriausybe. Ten yra kelios galimybės, kaip būtų galima taikingai išspręsti LEO LT klausimą", - kalbėjo D. Grybauskaitė.

Šaltinis: ELTA

Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2023 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai