Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
NEMOKAMI SKELBIMAI...Paskelbk apie save... Buk matomas.
   
    Prisijunkite!

REM.LT -> Naujienos -> Balsių gyvenvietės vandentiekio ir nuotekų sistemai - beveik 45 mln. litų
Balsių gyvenvietės vandentiekio ir nuotekų sistemai - beveik 45 mln. litų


Vilnius, birželio 13 d. (ELTA).

Vilniaus Balsių gyvenvietėje pradėta įgyvendinti naujoji vandentiekio ir kanalizacijos sistema.

Tai beveik 45 mln. litų kainuojančio projekto dalis, kurio metu individualių namų kvartale planuojama nutiesti 24,66 km naujų nuotekų tinklų ir 15,55 km vandentiekio. Tikimasi, kad 2007 m. gruodį pradėti darbai bus užbaigti dar šiemet.

Įmonės "Vilniaus vandenys" generalinio direktoriaus Dariaus Norkaus teigimu, naujoji vandentiekio ir kanalizacijos sistema Balsiuose išvaduos gyventojus nuo gausybės nepatogumų bei sutaupys lėšų.

"Dauguma rajono gyventojų yra įsirengę individualius gręžinius bei nuotekynes, tačiau tai nėra geriausias sprendimas. Vandenyje iš gręžinių yra daug geležies, todėl žmonės galėtų jį toliau naudoti laistymui, kitiems lauko ar ūkio darbams. Tuo tarpu "Vilniaus vandenys" tiekia vandenį iš giluminių sluoksnių - jau nugeležintą, pagerintą, atitinkantį visus tarptautinius geriamojo vandens kokybės reikalavimus, todėl jį rekomenduojame naudoti kaip geriamąjį vandenį, maisto gaminimui, prausimuisi", - aiškina "Vilniaus vandenų" generalinis direktorius.

Panašus projektas vykdomas Tarandėje, o Bajoruose - jau baigtas. Projekto "Vandentiekio ir nuotekynės tinklai bei įrenginiai Tarandėje Vilniaus mieste" metu planuojama nutiesti 29,398 km vandentiekio ir 30,314 km nuotekų tinklų.

Šiems darbams skirta per 41 mln. litų. Beveik 23 mln. litų bus skirti iš ES Sanglaudos fondo, 18 mln. litų - iš valstybės biudžeto.

Projektui "Vandentiekio ir nuotekynės tinklai bei įrenginiai Bajoruose Vilniaus mieste" iš ES Sanglaudos fondo numatyti beveik 13 mln. litų, o iš valstybės biudžeto - 3,564 mln. litų.

Visi šie projektai - dalis vykdomo "Neries baseino investicinės programos pirmojo etapo", kuriam iš viso skirta beveik 88 mln. litų (per 78 proc. finansuoja Europos Sąjunga, likusią dalį - Lietuvos Respublika).

Neries baseino investicinio projekto pirmasis etapas pradėtas 2006 m. rugsėjo 29 d., o bus baigtas 2010 m. gruodžio 31 d. Įgyvendinus šį projektą, pagerės ne tik gyvenimo kokybė, bet ir bus sumažinta Neries upės baseino tarša.

Šaltinis: ELTA

Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2024 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai