Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
NEMOKAMI SKELBIMAI...Paskelbk apie save... Buk matomas.
   
    Prisijunkite!

REM.LT -> Naujienos -> Įkeisti turtą bus galima greičiau ir paprasčiau
Įkeisti turtą bus galima greičiau ir paprasčiau


Vilnius, birželio 3 d. (ELTA).

Vyriausybė pritarė siūlymui supaprastinti turto įkeitimo registravimo procedūrą.
Jei Seimas patvirtintų šiuos įstatymų pakeitimus, būtų galima greičiau ir paprasčiau įregistruoti turto įkeitimo sandorį, paprastesnė taptų paskolų įmonėms išdavimo tvarka, palengvėtų teismų darbas.

Šiuo metu įstatymuose nustatyta, kad asmenys ar įmonės gali įkeisti tiek kilnojamąjį, tiek nekilnojamąjį turtą. Įkeičiant pastarąjį reikia sudaryti hipotekos sandorį ir jį užregistruoti hipotekos registre. Prieš įregistruojant nekilnojamo turto įkeitimo sandorio teisėtumą dar tikrina notaras ir hipotekos teisėjas.

Teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus teigimu, toks dvigubas patikrinimas yra visiškai nereikalingas ir papildomai apkrauna teismus darbu, todėl planuojama nustatyti, kad šiuo sandorius tvirtintų tik notarai.

"Hipotekos sandorio teisėtumo patikrinimas yra administracinis, o ne teisminis procesas. Eliminavus iš šio proceso teisėjus sutrumpės šių sandorių registravimo laikas, bus taupomos biudžeto lėšos, o teisėjai daugiau dėmesio galės skirti savo tiesioginiam darbui - spręsti teisminius ginčus", - sako R. Šimašius.

Paprastesnis bus ir kilnojamų daiktų įkeitimas - tokiems sandoriams nebereikės notarinio tvirtinimo.

Teisingumo ministro teigimu, nelogiška reikalauti notariškai patvirtinti įkeičiamo kilnojamojo daikto sandorį, jei tokį daiktą netgi parduodant nereikia jokio notaro įsikišimo. Panaikinus šį reikalavimą kilnojamų daiktų įkeitimo forma taps ir pigesnė, ir patrauklesnė tiek skolininkui, tiek kreditoriui.

Vyriausybėje pritarta ir siūlymui leisti įkeisti įmonės turtą. Ketinama nustatyti, kad būtų galima įkeisti visą įmonę arba jos dalį, pavyzdžiui, įmonės filialo turtą.

"Tai praktikoje palengvins verslui galimybę gauti paskolas iš bankų, o bankams šis įrankis daugeliu atvejų leis nebereikalauti iš verslininkų asmeniškai laiduoti už paskolas visu savo turtu", - privalumus verslui vardijo R. Šimašius.

Siekiant supaprastinti įkeitimo sandorių sudarymo procedūrą, planuojama atsisakyti ir hipotekos (įkeitimo) lakštų, kaip standartizuotos sandorio formos. Sandorio šalys galės laisvai susitarti dėl sandorio sąlygų bei turinio. Pats sandoris įsigalios nuo jo sudarymo momento, o formalus jo įregistravimas turės įtakos tik naudojant šį sandorį prieš trečiuosius asmenis.

Teisingumo ministras tikisi, kad, Seimui pritarus, šie pokyčiai įsigalios jau nuo kitų metų sausio 1 dienos.

Kartu su šiais pakeitimais nebeliks ir hipotekos skyrių prie apylinkės teismų.

Vykdant institucinę pertvarką iš esamų penkiolikos hipotekos skyrių šiuo metu jau panaikintas Kelmės rajono apylinkės teisme, parengti projektai ir Ignalinos, Mažeikių, Rokiškio bei Ukmergės skyrių uždarymui.

Šaltinis: ELTA

Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2023 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai