Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
NEMOKAMI SKELBIMAI...Paskelbk apie save... Buk matomas.
   
    Prisijunkite!

REM.LT -> Naujienos -> Rengiamas Kauno Laisvės alėjos techninis rekonstrukcijos projektas
Rengiamas Kauno Laisvės alėjos techninis rekonstrukcijos projektas


Kaunas, birželio 1 d. (ELTA).

Pirmadienį Kauno miesto savivaldybės vadovus ir specialistus Šarūno Kiaunės projektavimo įmonės ir savivaldybės įmonės "Kauno planas" vadovai supažindino su Laisvės alėjos rekonstrukcijos techninio projekto parengimo eiga.

Rūpintis šios pagrindinės Kauno gatvės atnaujinimu pradėta prieš keletą metų, kalbėti apie tai - dar anksčiau. Buvo surengta vizijų, projektinių pasiūlymų, kaip turėtų atrodyti renovuota Laisvės alėja, konkursų, tartasi su architektais, menininkais, universitetų bendruomenėmis, kitais visuomenės atstovais.

Pirmadienį architektai Kauno miesto merui Andriui Kupčinskui, Savivaldybės administracijos direktoriui Vygantui Gudėnui ir Miesto plėtros bei Urbanistikos skyrių specialistams pristatė jau nuveiktus darbus, savo sukurtas rekonstrukcijos vizijas.

Pasak projektavimo darbus atliekančio Šarūno Kiaunės, praėjusių metų rudenį pradėta Laisvės alėjos analizė jau yra baigta, padaryta toponuotrauka, atlikti kiti paruošiamieji darbai. Techninis alėjos rekonstrukcijos projektas bus rengiamas šešiais etapais. Tikimasi, kad iki lapkričio mėnesio šis darbas bus pabaigtas.

Pasitarime miesto vadovai sutarė, kad pirmojo etapo metu reikėtų rekonstruoti Laisvės alėjos atkarpą nuo Vilniaus gatvės iki I. Kanto gatvės. Meras A. Kupčinskas Laisvės alėjos rekonstrukcijos projekto rengėjams priminė ir apie dviratininkų poreikius. Projekto autoriai patikino, jog dviratininkų poreikiams bus skiriama daug dėmesio.

Architektai taip pat pristatė keletą rekonstruotos Laisvės alėjos vizualizacijų, kuriose siūloma atnaujinti ir spaudos kioskus. Meras A. Kupčinskas pasitarime pastebėjo, kad rekonstruojant Laisvės alėją būtina atnaujinti turistinius informacinius stendus bei rodykles, o spaudos kioskai galėtų būti panašūs į prieškaryje buvusius kioskus, kurie apjungė tiek modernios, tiek ir tradicinės architektūros elementus.

Anot A. Kupčinsko, siekiant pritraukti finansavimą Laisvės alėjos rekonstrukcijai iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos lėšų, būtina rudeniui paruošti ir investicinį projektą.

Šaltinis: ELTA

Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2024 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai