Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
REM.LT - BUK MATOMAS,PRANEŠK APIE SAVE NEMOKAMAI. Naujenos, Naudingi staipsniai, patarimai, įmonių siūlomos paslaugos... Registracija nemokama !
   
    Prisijunkite!

REM.LT -> Naujienos -> Nuo liepos dujos gyventojams atpigs 30 centų
Nuo liepos dujos gyventojams atpigs 30 centų


Vilnius, gegužės 28 d. (ELTA).

Visoms buitinių vartotojų grupėms gamtinių dujų kintamoji kainos dalis nuo liepos sumažės 30 centų už kubinį metrą, o pastovioji kainos dalis nesikeis. Gyventojams, kurie paprastai naudoja dujas tik valgiui ruošti, ji liks 2,22 lito, o naudojantiems ir šildymui - 14,66 lito per mėnesį.

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) naujiems tarifams pritarė ketvirtadienį ir neprieštaravo "Lietuvos dujų" pateiktiems skaičiavimams. Prognozuojama, kad importuojamos dujos antrąjį šių metų pusmetį pigs apie 28 proc. - nuo 903 iki 652 litų už 1000 kubinių metrų.

Antrąjį šių metų pusmetį gamtinių dujų kaina (su PVM) gyventojams, vartojantiems dujas valgiui ruošti bus 1,82 lito už kubinį metrą, vartojantiems dujas maistui ruošti ir šildytis - 1,28 lito, o buitiniams vartotojams, suvartojantiems per 20 tūkst. kubinių metrų dujų per metus, kaina sieks 1,26 lito.

Buitinių vartotojų kainos struktūroje vidutiniškai gamtinių dujų importo kaina sudaro 48 proc., transportavimas - 22 proc., tiekimo kaina kartu su marža - 5 proc., kompensacija už 2008 m. - 8 proc., PVM -16 proc.

Kainų ir energetikos kontrolės komisija penktadienį planuoja skubos tvarka svarstyti ir elektros kainas. Komisija jau gavo "Lietuvos energijos" prašymą sumažinti elektros perdavimo kainą nuo 2,4 cento už kilovatvalandę (kWh) iki 2,2 ct/kWh. bei turėtų pateikti ir patikslintus gamybos kainos skaičiavimus. "Lietuvos elektrinė", "Rytų skirstomieji tinklai" ir VST komisiją informavo, kad netrukus pateiks prašymus sumažinti teikiamų paslaugų tarifus.

Manoma, kad nuo liepos elektra atpigs 4 centais už kilovatvalandę.

Šaltinis: ELTA

Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2024 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai