Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
NEMOKAMI SKELBIMAI...Paskelbk apie save... Buk matomas.
   
    Prisijunkite!

REM.LT -> Naujienos -> Parodoje Balttechnika 2009 - vėjo jėgainių projektai
Parodoje Balttechnika 2009 - vėjo jėgainių projektai


Pirmą kartą parodoje "Balttechnika 2009" bendrovė "Naujoji ranga" lankytojus supažindina su galimybe statyti vėjo jėgaines. Tam siūlomos visos paslaugos - nuo vietos parinkimo bei projekto iki jėgainės statybos.

Pasak bendrovės specialistų, statyti vėjo jėgaines galima praktiškai visoje Lietuvoje, kiek mažiau vėjuota yra tik Pietų Lietuvoje, o itin palanku vėją paversti elektros energija Vakarų Lietuvoje, ypač pajūryje.

Jau dvejus metus vėjo energetikos srityje dirbanti bendrovė tiekia Danijos įmonės "Norwin A/S" gaminamą produkciją ir stato bei projektuoja iki 225 kW galingumo horizontalios ašies vėjo jėgaines.

"Naujoji ranga" bendrovės specialistų teigimu, mūsų šalis Europos Sąjungai yra įsipareigojusi iš atsinaujinančių energetikos šaltinių pagaminti ne mažiau kaip 7 proc. elektros energijos. Deja, šiuo metu taip pagaminama tik apie 3 proc. energijos.

Pastaruoju metu apie vėjo jėgaines Lietuvoje kalbama vis dažniau, nes uždarius Ignalinos atominę elektrinę šalis taps dar labiau priklausoma nuo iš Rusijos perkamų dujų, todėl gali realiai pajusti elektros energijos stygių. Tuo tarpu vėjas - neišsenkantis energijos šaltinis, galintis mus aprūpinti ne tik pigia, bet ir ekologiškai švaria elektros energija.

Vėjo jėgainės pastatymo kaina nemaža - investicija gali siekti apie 1,5 mln. litų, jei statoma iki 250 kW galingumo vėjo jėgainė. Tačiau pasinaudojus teikiama parama ši suma gali gerokai sumažėti. Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondo (LAAIF) parama gali siekti iki 70 proc. projekto vertės, bet ne daugiau kaip 690 tūkst. litų. Ūkininkai gali tikėtis ir Žemės ūkio ministerijos Nacionalinės mokėjimų agentūros dotacijų.

Bankai taip pat noriai kredituoja vėjo jėgainių statybą net ir ekonominio nuosmukio metu, kai daugeliui verslo sričių gauti paskolą yra itin sudėtinga. Valstybės įsipareigojimas supirkit vėjo pagaminamą energiją teikia realias garantijas, kad projektas atsipirks. Lietuvos valstybė yra įsipareigojusi supirkti visą vėjo jėgainių pagaminamą elektros energiją po 30 centų už kilovatvalandę.

Šiemetinėje parodoje "Balttechnika 2009" savo produkciją prisistato per 90 įmonių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Čekijos, Suomijos, Italijos, Australijos. Daugiausia dalyvių parodoje eksponuoja pramonės įrengimus ir medžiagas, elektrotechniką, elektroniką.

Taip pat eksponuojami naujausi kontrolės, matavimo, reguliavimo, laboratoriniai, valdymo prietaisai, komponentai ir technika, metalo apdirbimo įranga, paviršių apdorojimo technika, montavimo, priežiūros ir pramoniniai robotai.


Šaltinis: ELTA

Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2024 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai