Lietuvoje šių metų pirmąjį ketvirtį šviežių arba atšaldytų jautienos ir veršienos skerdenų buvo pagaminta 8,66 tūkst. tonų - tai 5,1 proc. mažiau nei pernai tą patį laikotarpį ir 22,1 proc. mažiau nei 2007 m. atitinkamu laikotarpiu.
Rinkos informacinės sistemos duomenimis, analizuojamu laikotarpiu šviežios arba atšaldytos kiaulienos skerdenų buvo pagaminta 10,38 tūkst. tonų - 26,9 proc. mažiau nei 2008 m. bei 29,5 proc. mažiau nei 2007 m. tuo pačiu laikotarpiu.
Tuo tarpu per pirmuosius tris šių metų mėnesius šviežių arba atšaldytų ėriukų bei avių skerdenų, skerdenų pusių ir gabalų buvo pagaminta 13,96 tonos - tai 0,4 proc. daugiau nei 2008 m. bei 0,5 proc. daugiau nei 2007 m. pirmąjį ketvirtį.
Dešrų šių metų pirmąjį ketvirtį gamyba sudarė 12,29 tūkst. tonų - 9,3 proc. mažiau nei 2008 m. bei 3,9 proc. mažiau nei 2007 m. atitinkamu laikotarpiu.