Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
NEMOKAMI SKELBIMAI...Paskelbk apie save... Buk matomas.
   
    Prisijunkite!

REM.LT -> Naujienos -> Į nakvynės namų duris pradėjo belstis ir darbo netekę asmenys
Į nakvynės namų duris pradėjo belstis ir darbo netekę asmenys


Sunkmečiu nakvynės namuose prieglobsčio ieško ir darbo netekę asmenys, nebeišgalintys susimokėti už būsto nuomą, teigia Vilniaus miesto nakvynės namų direktoriaus pavaduotoja Audronė Luneckienė. Tuo tarpu Lietuvos Raudonojo Kryžiaus atstovai pastebi, kad pastaruoju metu žmonės labiau pradėjo vertinti siūlomą duonos kąsnį.

Pasak nakvynės namų atstovės, tai - daugiausia darbininkiškų profesijų, aukštesnio išsilavinimo neturintys asmenys.

"Iš viso vienu metu galime suteikti pastogę 300 asmenų. Pastoviai visos vietos yra užimtos. Į mus kreipiasi įvairaus amžiaus ir skirtingo likimo žmonės. Tai ir asmenys, grįžę iš įkalinimo įstaigų, ir turintieji priklausomybę, neįgalieji", - vardino A. Luneckienė.

Pasak jos, nakvynės namai neperka gyventojams maisto. "Jie turi valgiu pasirūpinti patys, ir kiekviena iniciatyva pamaitinti varguolius yra labai svarbi", - sakė A. Luneckienė.

Šiuo sunkiu metu gražios iniciatyvos ėmėsi Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija (LRKD) ir UAB "Fazer kepyklos". Bendrovė duona parems Vilniaus nakvynės namus ir kitus varguolius.

Vien Vilniaus miesto nakvynės namams kas mėnesį bus skiriama po tūkstantį kepaliukų duonos. A. Luneckienė džiaugėsi, kad prie gaunamos "Maisto banko" paramos prisidės ir ši gerumo iniciatyva.

LRKD pirmininkas Konstantinas Romualdas Dobrovolskis teigė, jog Raudonasis Kryžius maistu padeda ne vien nakvynės namams. Pernai paramą maisto produktais draugija suteikė 50 tūkst. varguolių, šiemet - jau 80 tūkst.

Anot K. R. Dobrovolskio, pastaruoju metu aiškiai juntamas išaugęs tokios pagalbos poreikis. "Anksčiau kai kurie žmonės į siūlomą duoną arba kruopas tik pasižiūrėdavo ir atsisakydavo. Šiandien niekas nesirenka. Ką duodame, už tą padėkoja ir ima", - sakė R. K. Dobrovolskis.

Anot pirmininko, LRKD negauna finansavimo maistui, dalinami tie produktai, kuriuos įmonės arba asmenys sutiko paaukoti. Jis pasidžiaugė, kad net ir sunkiu metu niekas, ko prašoma, neatsisako padėti.

"Dabar galėsime dalinti duoną. Taip pat rengiame rinkliavas parduotuvėse, kur pirkėjai gali paaukoti maisto produktų varguoliams", - teigė K. R. Dobrovolskis.


Šaltinis: ELTA

Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2024 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai