Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
REM.LT - BUK MATOMAS,PRANEŠK APIE SAVE NEMOKAMAI. Naujenos, Naudingi staipsniai, patarimai, įmonių siūlomos paslaugos... Registracija nemokama !
   
    Prisijunkite!

REM.LT -> Naujienos -> EP pritarė investicijoms į elektros infrastruktūros projektus, įskaitant ir Baltijos šalių elektros
EP pritarė investicijoms į elektros infrastruktūros projektus, įskaitant ir Baltijos šalių elektros


Trečiadienį Europos Parlamentas (EP) patvirtino reglamentą, kuris leis investuoti 3,98 mlrd. eurų į dujų ir elektros infrastruktūros projektus, ttarp jų yra ir Baltijos šalių elektros tiltas į Švediją bei galimybė tiekti dujas į Lietuvą reversiniu režimu. EP ataskaitą šiuo klausimu parengė europarlamentaras Eugenijus Maldeikis.

ES ir jos šalių vadovai sutarė 2009-2010 metais investuoti 5 mlrd. eurų į energetikos, interneto technologijų bei žemės ūkio sritis. 3,98 mlrd. eurų šių lėšų bus skirta energetikos projektams: 2,365 mln. eurų - dujų ir elektros infrastruktūrai, 565 mln. eurų - vėjo energijos gavybai jūrose ir 1,05 mlrd. eurų - anglies dvideginio surinkimo bei saugojimo technologijoms.

ES lėšomis galės būti apmokama iki pusės dujų ir elektros infrastruktūros bei vėjo energijos projektų, o anglies dvideginio surinkimo bei saugojimo technologijų projektuose ES lėšų galės būti net iki 80 proc.

Tarp numatytų finansuoti projektų yra ir Baltijos šalių elektros tiltas į Švediją bei Lietuvos ir Latvijos energetikos tinklo stiprinimas - šiam tikslui numatyta 175 mln. eurų, taip pat galimybės tiekti gamtines dujas į Lietuvą reversiniu režimu (tiekimo sutrikdymo atveju) užtikrinimas.

200 mln. eurų numatyta "Nabucco" dujotiekiui, kuriuo gamtinės dujos iš Kaspijos jūros regiono bus gabenamos į ES. Tuo tarpu anglies dvideginio surinkimo ir saugojimo projektai bus vykdomi septyniose ES šalyse.

Europarlamentarų prašymu Europos Komisija deklaravo savo ketinimą iki 2010 m. pabaigos numatytiems projektams neišnaudotas lėšas panaudoti naujiems energetikos projektams.

Diskusijoje kalbėjęs E. Maldeikis teigė, jog "[energetikos] jungčių projektų finansavimas krizės sąlygomis gerokai paspartintų tiek energetikos regioninių plėtrą, tiek tarpregioninį bendradarbiavimą ir sustiprintų bendros Europos energetikos rinkos kūrimą", juolab kad "ekonominės krizės sąlygomis Europos energetinis sektorius turi struktūriškai ir sistemiškai pasikeisti". Be to, E. Maldeikio manymu, "3,9 mlrd. yra ženkli suma, kuri padėtų išspręsti ypač aktualią Europos energetinio saugumo problemą" nes "egzistuoja ir išlieka aukšta politinė rizika, kad bus problemų su dujų tiekimu atskiroms Europos šalims". Taigi "jungčių projektų finansavimas gerokai sustiprintų Europos pozicijas ir būtų papildomos tiekimo garantijos".

"Ekonominės krizės sąlygomis ES ženkliai lėtėja investavimo procesai, ir šis paketas bus labai geras impulsas ir signalas tiek valstybėms narėms, tiek energetikos kompanijoms tęsti investavimo veiklą, kad Europos Sąjungoje būtų pasiekti strateginiai energetikos tikslai", - pabrėžė E. Maldeikis.


Šaltinis: ELTA

Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2024 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai