Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
REM.LT - BUK MATOMAS,PRANEŠK APIE SAVE NEMOKAMAI. Naujenos, Naudingi staipsniai, patarimai, įmonių siūlomos paslaugos... Registracija nemokama !
   
    Prisijunkite!
REM.LT -> Straipsniai -> Grindų danga.
Grindų danga.



Kokios yra grindų dangos...

Pastaruoju metu linoleumo dangos pasirinkimas žymiai išsiplėtė. Parduotuvėse atsirado ne tik dirbtinis linoleumas iš polivinilchlorido (PVC), bet ir natūralus, pagamintas tik iš gamtinių medžiagų: sakų ir smalos mišinio, dažomosios medžiagos, bičių vaško ir linų aliejaus, užneštų ant medžiaginio paviršiaus karštuoju būdu. Natūralus produktas turi daug privalumų: yra ilgaamžiškas (tarnavimo laikas – 30 – 40 metų), atsparus buitinės chemijos poveikiui, sunkiai užsidegantis. Kitas vertus jis yra pakankamai brangus ir jo galima įsigyti tik pagal specialų užsakymą.

Dirbtinis linoleumas yra labai paklausus. Egzistuoja labai daug linoleumo rūšių: homogeninis arba heterogeninis, skirtingo storio, su pašiltinimu ir be jo. Jis yra skirtingo dizaino – parketo, natūralaus akmens, keraminių plytelių imitacijos, abstraktus paveikslėlis. Linoleumo ilgaamžiškumas priklauso nuo jo viršutinio apsauginio sluoksnio storio. Nerekomenduojama pirkti linoleumą, kurio sluoksnis mažiau nei 0,25 mm.

Sąlygiškai linoleumą galima skirstyti į tris grupes: pigus, vidutinio brangumo, brangus. Pigiam linoleumui yra būdingas žemos kokybės viršutinis paviršius (negražus, nepatvarus), neaiškus dėvėjimasis, t.y. neaišku, koks jis bus po vienų ar dviejų eksploatacijos metų. Vidutinės kainos kategorijai priklauso linoleumas, kuris turi priimtiną išorinę išvaizdą ir labai gerą patvarumą. Šiai kategorijai taip pat priklauso poliuretaniniai linoleumai, kurių storis yra 1 – 1,8 mm. Brangus linoleumas yra pagamintas išplakto iki putų poliuretano pagrindu, sustiprintas stiklo pluoštu. Jis turi labai geras šilumą izoliuojančias savybes, o taip pat sumažina linoleumo susėdivejimą.

Laminuotas parketas, toks parketas, kadangi jis yra gaminamas ne iš natūralaus medžio, o iš vidutinio (MDF) arba aukšto (HDF) tankio medžio pjuvenų plokštės, ant kurios yra užneštas dekoratyvus polimerinio pagrindo sluoksnis ir yra padengtas nešiojimui atspariu, permatomu apsauginiu sluoksniu. Laminuoto parketo piešinys yra įvairus ir imituoja parketo lenteles, natūralų akmenį (marmurą, granitą), ornamentus, raštus. Laminuotos grindys turi šias savybes: atsparumas dilimui, atsparios dėmėms, cheminėms medžiagoms, jų įsigėrimui, taip saulės spindulių ir mechaniniam poveikiui.
Laminuotas parketas, naudojamas gyvenamose patalpose yra skirstomas į tris klases:
• 21 klasė – namų patalpoms, kuriose vaikštoma neintensyviai (miegamasis);
• 22 klasė – namų patalpoms, kuriose vaikštoma vidutiniu intensyvumu (vaikų kambarys, kabinetas, biblioteka ir taip toliau);
• 23 klasė – namų patalpos, kuriose vaikštoma su padidintu intensyvumu (virtuvė, prieangis, svetainė ir taip toliau).





Parketas iš natūralios medienos. Jis yra gaminamas iš šios medienos: alyvmedžių, riešutmedžio, klevo, uosio, ąžuolo, buko, skroblo, vyšnios, beržo, eglės, pušies. Išoriškai jis yra skirstomas pagal šviesius ir tamsius tonus. Šviesiai padermei priklauso bukas, uosis, beržas, eglė, klevas, maumedis. Tamsioms grupėms – visos raudonmedžio ir juodmedžio rūšys, riešutmedis. Neutralioms grupėms priklauso – ąžuolas, kriaušė, vyšnia, skroblas, alyvmedis.
Labai didelį populiarumą turi ąžuolinis parketas, bet paskutiniu metu į madą ateina parketas iš buko, uosio, vyšnios


Išliejamos grindys. Mūsų rinkoje šios grindys pasirodė prieš 6 – 8 metus, kita vertus, pastaruoju metu, jos yra naudojamos vis dažniau. Yra keletas tokių grindų rūšių:
• Iš metilometakrilinių dervų;
• Iš epoksidinių dervų;
• Pagamintos poliuerato pagrindu.
Pirmosios dvi rūšys yra naudojamos pramoninėse patalpose, gyvenamose patalpose yra naudojama trečioji rūšis – poliuretaninės. Optimalus storis turėtų būti 1,5 – 2 mm. Spalvinė gama pagrinde yra sudaryta iš neutralių, ramių tonų – pastelinių, šviesiai rudų, pilkų, salotinių ir kitų. Taip pat galima naudoti originalius dekoratyviuosius „specialius efektus“: ant šviežiai išlietų grindų yra užnešami taip vadinami „gipsai“ – skirtingų formų ir dydžių spalvotas daleles iš akrilinių dažų gabalėlių. Užnešti ant grindų jie priduoda paviršiui gilumos efektą ir panašumą į marmurą arba granitą.
Išliejamų poliuretaninių grindų privalumas yra tas, kad jos yra labai ilgaamžiškos (40 – 50 metų), nėra siūlių, jas lengva prižiūrėti, jos atsparios drėgmei, netoksiškos, atsparios ugniai, sunkiai užsidegančios, atsparios mechaniniam poveikiui.




Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2024 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai