Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
REM.LT - BUK MATOMAS,PRANEŠK APIE SAVE NEMOKAMAI. Naujenos, Naudingi staipsniai, patarimai, įmonių siūlomos paslaugos... Registracija nemokama !
   
    Prisijunkite!
REM.LT -> Straipsniai -> Stogo apšiltinimas.
Stogo apšiltinimas.


Stogo apšiltinimas.
Kaip taisyklė, stogus kurie turi palėpę įrengia neapšiltintus, o stogus be palėpės – apšiltintus. Tuo atveju, kai palėpės patalpa yra negyvenama, yra apšiltinamos tik palėpės grindys. Jei palėpės patalpos arba mansarda yra naudojami kaip gyvenamosios patalpos, tai po stogo šlaitais yra dedamos šilumą izoliuojančios medžiagos.



Plokšti stogai (be palėpės) arba šlaitiniai namų stogai, kurių pagrindinės gyvenamos patalpos yra išdėstytos ne tiesiogiai po stogu ir bendra namo architektūra nereikalauja atskiros palėpės erdvės, tada yra būtina termiškai izoliuoti, kad nebūtų per didelio šilumos nutekėjimo.
Termoizoliuojančių medžiagų (plytų, rulonų, birių apšiltinimo medžiagų) sudėjimas nereikalauja ypatingų įgūdžių. Darbui yra patogios stačiakampės arba pleišto formos mineralinės plytos, kurios labai lengvai yra sudedamos ir gerai tarpusavyje priglunda. Dedant ruloninius arba birius apšiltintojus reikia žinoti kai kurias profesionalias paslaptis, leidžiančias pagreitinti darbą.



Minimalus šilumą izoliuojančios medžiagos plotis turėtų būti ne mažiau kaip 25 mm. Užtikrintam patalpos apšiltinimui geriau reikia naudoti medžiagas, kurių stori yra 100 mm.
Įrengiant šilumos izoliaciją ypatingą dėmesį reikia atkreipti į garo arba drėgmės izoliaciją, pirmiausiai tai liečia šlaitinių stogų apšiltinimą. Garo izoliacija yra išpildoma įrengiant tarpą tarp stogo dangos ir šilumą izoliuojančio sluoksnio, o taip pat ir padengiant specialiu garą izoliuojančiu sluoksniu (polietilenine plėvele arba folija).



Kai kurios šilumą izoliuojančios medžiagos galutinai pagamintame stovyje ant vidinio paviršiaus turi folijos pagrindą, kuris yra skirtas stogo garo izoliacijai išpildyti. Didelis pastato vidaus ir išorės temperatūrų skirtumas be ventiliacinių angų, kurios turi būti įrengtos stoge ir garo izoliacijos sluoksnio gali lemti tai, kad ant gali pradėti kauptis drėgmė ant stogo dangos ir po ja. Viso to pasekmė – nešančių konstrukcijų puvimas, kondensato išsiskyrimas į šilumą izoliuojantį sluoksnį, pratekėjimas lubose ir taip toliau, tai yra prasideda priešlaikinis pastato sunaikinimo procesas.



Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2023 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai