Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
REM.LT - BUK MATOMAS,PRANEŠK APIE SAVE NEMOKAMAI. Naujenos, Naudingi staipsniai, patarimai, įmonių siūlomos paslaugos... Registracija nemokama !
   
    Prisijunkite!
REM.LT -> Straipsniai -> Grindys - Šildomos grindys .
Grindys - Šildomos grindys .


Šiltos grindys

Šiltos grindys ir jų teigiamos savybės, konstrukcija, veikimo principas.
Šiltos grindys – ekonomiškas šilumos šaltinis. Šios technologijos dėka grindys patalpose iš tikrųjų bus šiltos. Šiltos grindys susideda iš šildančio laido ir elektroninio reguliatoriaus, veikimas yra pagrįstas elektros energijos pakeitimo į šildymo energiją principu. Šiltos grindys – kada po grindų paviršiumi „gyvatėle“ yra sudedami laidai, kurie įšyla nuo jais tekančios srovės, toks, dėka šildomų grindų, gaunamas temperatūros patalpoje paskirstymas yra žymiai komfortiškesnis. Jei prie grindų pačioje apačioje, tarkime, 24 laipsniai, tai galvos lygyje – 22, o prie lubų – 20 laipsnių. Šiltos grindys ir jų konstrukcija leidžia išvengti oro „sukimosi aplinkui“, nuo ko kyla dulkės, tai labai svarbu žmonėms, kurie turi alergiją arba serga astma.

Šiltos grindys ir jų teigiamos savybės.
Šiltos grindys turi labai daug privalumų:
Lyginant su tradicine šildymo sistema šiltos grindys optimalaus šilumos paskirstymo ir tikslios kontrolės dėka sumažina kambario vidutinę temperatūrą 1 – 2 laipsniais;
Šiltos grindys gali būti įrengtos bet kokios konstrukcijos grindyse: betoninėse, medinėse, koklinėse, padengtose linoleumu;
Tinka visoms namo patalpoms;
Jų nereikia aptarnauti;

Šiltos grindys yra nepastebimos. Būtinų elementų (radiatorių) nebuvimas „atriša“ rankas interjerų dizaineriams;
Grindys turi aukštą naudingumo koeficientą – be to, jų eksploatacinės išlaidos yra mažos;
Šiltos grindys neteršia supančios aplinkos – yra ekologiškas gyvenamo ploto šildymo būdas;
Automatiškai reaguoja į kitus šilumos šaltinius esančius patalpoje (žmones, daiktus, kurie įkaitę nuo saulės spindulių);
Šiltos grindys yra kontroliuojamos elektroniniais termoreguliatoriais. Jie palaiko užduotą komfortabilią temperatūrą ir sumažina elektros energijos išlaidas, užprogramuotu laiku persijungdami į ekonominius darbo režimus;
Šiltos grindys yra lengvai integruojamos į automatizuotą viso namo valdymo sistemą;
Sumažina kapitalo išlaidas lyginant su namo apšildymu vandeniu ar dujomis;
Šiltos grindys yra paprastai montuojamos;
Jei užšąla, jos nėra pažeidžiamos;
Visi aukščiau išvardinti argumentai šiltų grindų naudotojui pasirodys labai patrauklūs tik tuo atveju, jei po elektrinės sistemos sumontavimo praėjus kažkuriam laiko tarpui neprireiks iš naujo ardyti šiltų grindų, norint ją suremontuoti ar pakeisti. Todėl gamintojai suinteresuoti tokios sistemos ilgaamžiškumu. Geros šiltos grindys yra paskaičiuotos 50 – 80 – čiai tarnavimo metų, tai yra visam šiuolaikinio pastato eksploatacijos laikui.


Šiltos grindys ir šildymo išlaidos.
Projektuojant šiltas grindis reikia atsižvelgti į geografinę namo padėtį, pastato šilumos izoliaciją, šildomą plotą, langų dydį ir jų skaičių. Taip pat atkreipiamas dėmesys į tai, ar šiltos grindys bus vienintelis šilumos šaltinis ar šildymo sistemą papildys vandens pripildyti radiatoriai ar konvektoriai.
Skaičiavimų išeities taškas yra šildymo sistemos lyginamais galingumas. Lietuvos geografinėje juostoje lyginamasis galingumas naujiems namams yra lygus 100 – 150 vatų kiekvienam pilnam patalpos ploto kvadratiniam metrui, o senuose namuose – 180 ir daugiau vatų kvadratiniam metrui. Galiausiai tik su šiltomis grindimis neišsiversime – reiks prijungti ir kitų šilumos šaltinių.
Tipinio blokinio namo bute (išskyrus tuos, kurie yra pirmuose aukštuose, virš arkų ir taip toliau) lyginamasis šildomų grindų galingumas sudaro 100 – 130 vatų kvadratiniam metrui virtuvėje, koridoriuje, vaikų kambaryje, miegamajame ir svetainėje ir 130 – 150 vatų kvadratiniam metrui vonios kambariuose ir sanitariniuose mazguose.
Šildomos grindys yra įrengiamos kambariuose, kuriuose yra dideli langai ir kur yra numatyti papildomi šildymo šaltiniai prie jų. Šioje kraštinėje zonoje, kurios plotis yra metras ar pusė metro lyginamąjį galingumą padidina, bet ne daugiau nei 200 vatų į kvadratinį metrą. Šildomų grindų laido negalima nei trumpinti nei ilginti. Todėl, nustačius reikalingą galingumą ir padauginus šį dydį iš 1,3 (atsargos koeficientas), yra nustatoma šildomų grindų laido markė su reikiama charakteristika, kuri būtų artimiausia gautai reikšmei. Uždėtas perviršis visai nereiškia, kad šildomų grindų sistema naudos daugiau energijos – paprasčiausiai ji greičiau reaguos į reguliatoriaus pozicijos pasikeitimus.
Šildomas grindis reguliuoja daviklio, kuris reguliuoja patalpos ar aukšto temperatūrą, signalas. Pirkėjas gauna laidą, kurio gale yra paprastas elektros maitinimo laidas. Svarbus šiltų grindų elementas „sankaba“ – vieta kur laidas sujungiamas su paprasto elektros maitinimo laido galu, dėl kurio įvyksta apie 25% gedimų. Norint, kad elektrinis kontaktas šildomose grindyse nedingtų, jį hermetiškai aplieja plastmase. Galimi ir temperatūros nusodinimo kembriku variantai.




Šildomos grindys. Padirbėjote – sušilote.
Šildomų grindų montavimas yra pradedamas nuo schemos sudarymo. Nors šildomų grindų parametrai yra apskaičiuojami pagal bendruosius patalpos išmatavimus, jų montavimui yra imama tik ta dalis, kur nestovės baldai, santechniniai mazgai ir taip toliau. Šildomų grindų laidas gali perkaisti, nes po juo yra apsunkintas šilumos pasikeitimas. Schemą reikia saugoti ilgus metus, todėl, kad vėliau nebūtų sudarytos avarinės situacijos.
Šildomų grindų termoreguliatorius paprastai yra montuojamas taip trivialusis išjungėjas, bet yra ir tokių modelių, kurie yra numatyti įrengti paskirstymo dėžutėse kaip DIN-matuoklė.
Nustačius laisvą plotą, randa šildomų grindų sudėjimo žingsnį.
Kabelis yra tvirtinamas ant prie pagrindo prikaltos montažinės juostos (metalinės juostos su laikikliais).
Tarp dviejų varžtų yra įrengiamas šildomų grindų temperatūros jutiklis, kuris yra patalpintas į plastikinį vamzdelį, tam, kad būtų įmanoma jį pakeisti. Konstrukcija yra apliejama sąvarža. Kadangi čia yra šiluminių apkrovų, todėl negalima naudoti paprasto cementinio skiedinio. Į skiedinį yra pridedama specialaus mišinio, kuris yra skirtas šildomoms grindims arba plastifikatoriaus.

Šildomų grindų negalima įjungti, kol viskas pilnai neišdžius. Kaip taisyklė, tam yra reikalingas beveik mėnuo. Ankščiau laiko pradėjus šildyti, aplink šildomų grindų kabelį gali susidaryti pūslelės, kurios nuveda šilumą taip sudarydamos sąlygas lokaliam ardančiam perkaitimui.
Norint vienodai paskirstyti temperatūrą pagal grindų paviršių, sąvarža turi turėti tam tikrą masę. Taigi, virš šildomų grindų, kurių ilginis galingumas 18 vatų į kvadratinį metrą, kabelio sąvarža yra daroma ne mažiau kaip 3 centimetrų storio. Galima ją daryti ir plonesnę (1,5 – 2 cm), bet tada šildomoms grindims yra imamas kabelis, kurio galingumas yra mažesnis, pavyzdžiui, 10 vatų į kvadratinį metrą, o išdėstymo žingsnis yra sutrumpinamas beveik du kartus.
Egzistuoja tokios šildomų grindų sistemos, kuriuos akumuliuoja šilumą, tai vyksta tuomet, kai šildantis kabelis yra įmontuotas storame betono sluoksnyje (minimaliai 7 cm). Jos žymiai sumažina šildymui skirtas išlaidas dėl lengvatinio tarifo: naktį nuo tokių šildomų grindų sukauptos šilumos pilnai užtenka likusioms dienos valandoms. Šiuo atveju lyginamasis galingumas sudaro 125 – 200 vatų į kvadratinį metrą. Jei reikia sumažinti šildymo nuostolius gaunamus per apatinius perdengimus, jis yra atjungiamas nuo šildymo sistemos termoizoliuojančiu sluoksniu.
Šildomų grindų (kabelio) nebūtina užmūryti. Medinėse grindyse ant lagių (gulekšnių) jis yra išdėstomas oro tarpe, kurio gylis yra 3 – 5 cm nuo apatinio medinio grindų perdengimo krašto. Esant tokioms sąlygoms ilginis šildomų grindų galingumas neturėtų viršyti 10 vatų į kvadratinį metrą, o lyginamasis sistemos galingumas neturėtų viršyti 80 vatų į kvadratinį metrą.

Šildomos grindys ir saugumas.
Šildomos grindys (jų termokabelis) turi trigubą apsaugą nuo elektros srovės. Pirmiausia – tai izoliacija, ir mechaniška ir kokybiškesnė, nei paprastų maitinimo šaltinių. Visų antra, šildomos grindys turi metalinį ekranizuojantį apipynimą, kuris yra sujungtas su „žeme“. Trečia – šildomos grindys yra pajungiamos per elektros lygintuvą, kuris gali nutraukti maitinimo grandinę, kai tik aptiks, kad srovės nuotėkis viršija 16 – 30 mA.
Šildomos grindys yra atsparios gaisrui. Kai patalpoje vidutinė oro temperatūra yra 20 laipsnių, šildomos grindys įšyla iki 22 – 27 laipsnių, o kabelis – iki 30 – 45 laipsnių (kai maksimali darbinė šiluma yra 65 laipsniai), kas yra visiškai nekenksminga bet kokio tipo grindims.
Kiek yra saugios šildomos grindys priklausomai nuo elektromagnetinio saugumo? Truputį pagalvojus lengva suprasti, kad elektrinių šildomų grindų kabelių spinduliuotė tokia pat kaip ir paprastų elektros laidų, kurie yra išvedžioti mūsų namų sienose. Tikriausiai, pageidautina, kad jų nebūtų, bet šiuolaikiniame pasaulyje mes esame priversti gyventi elektromagnetiniuose laukuose.
Norint, kad svarstymai apie šildomas grindis būtų spekuliatyvus, specialistai išmatavo elektromagnetinį ir magnetinį lauką 10 cm aukštyje virš skirtingų pavyzdžių. Vienos gyslos neekranuotas šildomų grindų kabelis esant ribiniam leidžiamam lygiui, kuris atitinka 500 ir 20 vienetų (savaime suprantama skirtingų) sukurdavo lauką, kurio įtampa atitinkamai 200 ir 10 vienetų. Ekranas sumažina jo elektrinę sudedamąją dalį 3 – 4 kartus, bet neįtakoja magnetinio lauko. dviejų gyslų ekranuotų šildomų grindų kabelių elektrinis laukas yra charakterizuojamas 125 – 135 vienetais, tačiau jų magnetinis laukas sumažėja iki šimtųjų dalių.
Šildomų grindų kabelio spinduliavimas priklauso nuo jo struktūros, srovės stiprumo, išklojimo būdo, tačiau kita vertus visais atvejais jis yra žemiau leistinos normos.




Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2023 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai