Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
REM.LT - BUK MATOMAS,PRANEŠK APIE SAVE NEMOKAMAI. Naujenos, Naudingi staipsniai, patarimai, įmonių siūlomos paslaugos... Registracija nemokama !
   
    Prisijunkite!
REM.LT -> Straipsniai -> Plastikinių langų priežiūra.
Plastikinių langų priežiūra.


Šios plastikinių langų priežiūros taisyklės padės Jums išvengti padidėjusios drėgmės patalpose ir nepatirti blogų pasekmių:
- vėdinkite patalpas 3-4 kartus per dieną po 15 minučių ir kiekvieną rytą 20-30 minučių bėgyje (ypač miegamąjį kambarį);
- vėdinimo metu langai turi būti kuo plačiau atverti (o ne atlenkti į viršų), nes per trumpą laiko tarpą tai duoda geresnį vėdinimo efektą;
- patalpose temperatūra neturėtų būti mažiau kaip 15oC.

Reguliarus patalpos vėdinimas.
Langai iš PVC profilių pasižymi visų sujungimų sandarumu ir uždarytoje būsenoje praleidžia labai mažai oro. Tokiu būdu, patalpose susikaupia drėgmė (ypač virtuvėje), kuri iškrinta ant pačių šalčiausių išorinių aplik langą esančių konstrukcijų, tai yra ant stiklo paketų, kondensato ir prakaito lašelių pavidalu, o esant dideliems šalčiams, išilgai aliuminio rėmo – apledėja. Norint išvengti panašių reiškinių, visų pirma, būtina, sumažinti patalpų drėgmę, pastoviai jas vėdinant, o tai nesukelia papildomų išlaidų, arba įrengti ventiliacijos arba kondicionavimo sistemas. Žiūrint iš komforto reikalavimų pusės, drėgmė patalpose neturėtų viršyti 30%. Norint išvengti „prakaitavimo“ atsiradimo ant vidinio lango stiklo, neuždenkite šilto oro srauto, einančio nuo radiatoriaus link plastikinių langų.


Guminių sandarintuvų priežiūra.
Plastikinių langų sandarintojai yra pagaminti iš šiuolaikinės medžiagos, kuri natūraliai senėja. Norint pratęsti jos eksploatacijos laiką, tai yra išlaikyti plastiškumą ir sugebėjimą sulaikyti bet kokius skersvėjus ir liūtis, būtina, vieną – du kartus metuose nuvalyti nuo jų purvą ir ištemti specialiomis priemonėmis. Tam reikalui naudokite gerai įsigeriantį audinį. Po šios procedūros Jūsų langų sandarintojai bus elastiniai ir nepralaidūs vandeniui.

Vandens nuvedimas.
Kiekviename plastikiniame lange yra numatyti kanalai vandens, susidarančio jo viduje besikaupiančios drėgmės pagrindu, nuvedimui į išorę. Vandens nuvedimo kanalai yra išdėstyti apatiniame lango rėmo dalyje, juos galima lengvai rasti, atidarius sąvaras. Būtina sekti šių kanalų būklę ir laikas nuo laiko išvalyti iš jų purvą.

Furnitūros priežiūra.
Jūsų langai yra padengti aukštos kokybės furnitūra. Norint pratęsti jos naudojimo ir nepriekaištingos išorinės išvaizdos išsaugojimo laiką, reikia ne mažiau kaip du kartus į metus sutepti visas judančias sudėtines dalis alyva, kuri savo sudėtyje neturi rūgščių ir dervų. Furnitūros priežiūrai naudokite tokias priemones, kurios nepažeistų apsaugos nuo korozijos.

Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2024 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai