Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
NEMOKAMI SKELBIMAI...Paskelbk apie save... Buk matomas.
   
    Prisijunkite!
REM.LT -> Straipsniai -> Geras židinys. - Židinyje viskas turi būti gražu.
Geras židinys. - Židinyje viskas turi būti gražu.

Židinio įrengimo technologija atėjo iš Europos ir mada pasėdėti šalia atviros ugnies labai stipriai įsitvirtino mūsų žemėse jau XVIII amžiuje. Židinių montavimu ir skaičiavimu, kaip taisyklė, užsiiminėjo užsienio meistrai. Ne visada parengiamasis darbas atitinka mokslinius nustatytus reikalavimus. Teatras prasideda nuo rūbinės, o židinys nuo dūmtraukio. Prieš išsirenkant modelį būtina atlikti rimtą parengiamąjį darbą ir be specialistų konsultacijos čia neapseinama. Židinio įrengimo darbas prasideda nuo paties namo projekto išstudijavimo. Todėl pirma rekomendacija tiems, kas nusprendė įsirengti židinį, pradėkite galvoti ir planuoti dūmtraukį iš karto. Nes židinys – tai ištisas organizmas, kurio reikia pasyti, jei norime jį turėti „gyvą“.

Taigi, pirma, apie ką būtina pasirūpinti – tai teisinga dūmtraukio konstrukcija ir išdėstymas. Jis židinio sistemoje vykdo plaučia funkciją, atsakantis už teisingą oro cirkuliaciją. Jei pastatas jau pastatytas, pageidautina apžiūrėti, dūmtraukį, kuris jau yra vietoje pagal „faktą“. Specialistas turi padaryti išvadas apie jo tinkamumą naudoti ir duoti rekomendacijas apie esančio dūmtraukio suderinamumą su išsirinktu konstrukciniu židinio modeliu, nurodyti trūkumus ar jų pašalinimo kelius. Jei namo dar nėra ir jis egzistuoja tik planuose – užduotis yra paprastesnė: reikia kartu su architektu įtraukti į projektą būtent tą konstrukciją, kuri optimaliai dera su išsirinktu židiniu, naudojamomis medžiagomis ir būsimojo namo valdytojo pinigine.

Bendrosios taisyklė, į kurias reiktų atsižvelgti planuojant židinį ir dūmtraukį, sekančios. Visų pirma, svarbu yra nusistatyti sieną, prie kurios buvo montuojamas židinys. Gerai, jei pavyksta išdėstyti dūmtraukį šiltojoje pastato dalyje, ypač jei arčiau stogo kraigo. O jei ne? Neabejotinai, reiktų išdėstyti dūmtraukį pagal vidinę sieną, toliau nuo stogo kraigo, reiktų tik įvertinti visus neigiamus faktorius, kurie gali atsirasti priėmus tokį sprendimą. Visų pirma, dūmtraukio kanalas neturėtų būti peršaldomas žiemą – išorinė dūmtraukio sienelė (arba visos jo sienelės, jei konstrukcija stovi atskirai) turi būti storesnės arba turėti efektyvesnę termoizoliaciją, lyginant su dūmų kanalu, kuris yra išdėstytas šildomos patalpos viduje. Šio reikalavimo nepaisymas, suteikia visą eilę nemalonumų, kurie galutiniame taške gali iššaukti nusivylimą ir nenorą naudotis židiniu. Nesikūrenančio židinio kvapas ir šaltas oras, nepakankama trauka, dūminimas ir sudėtingas užkūrimas, gali atšaldyti net paties didžiausio židinio gerbėjo entuziazmą.



Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2024 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai