Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
NEMOKAMI SKELBIMAI...Paskelbk apie save... Buk matomas.
   
    Prisijunkite!
REM.LT -> Straipsniai -> Virtuvės sujungimas su kitomis patalpomis.
Virtuvės sujungimas su kitomis patalpomis.

Šiuolaikinio namo interjere virtuvė vaidina skirtingą vaidmenį, kuris priklauso nuo šeimininkų gyvenimo būdo. Jei virtuvė nėra numatyta tam, kad joje būtų pastoviai gaminamas valgis, ją jungia su svetaine arba valgomuoju. Tokia virtuvė, pavyzdžiui, viengungio arba jaunos, dar neturinčios vaikų šeimos namuose, gali būti apstatyta minimaliu baldų kiekiu, praktiškai susidaryti tik iš buitinės technikos. Visiškai kitas reikalas, kada virtuvė pilnai yra naudojama pagal paskirtį: joje yra gaminamas valgis visai šeimai. Tokioje virtuvėje, kaip taisyklė, daug skirtingos buitinės technikos ir turi būti pakankamai daug baldų – viskas turi tarnauti maksimaliam patogumui, reikalingam gaminant valgį. Todėl pagrindinis tokios virtuvės projektavimo kriterijus – funkcionalumas ir žiūrint iš šio taško, virtuvė geriau izoliuoti.

Virtuvė – svetainė.

Šiuolaikiniuose interjeruose ypač populiaru sujungti virtuvę su svetaine ar valgomuoju, ir tokį variantą jau galima charakterizuoti kaip pilnai nusistovėjusią tendenciją. Pakalbėkime apie tokio sujungimo pliusus ir minusius ir sužinosime apie atsirandančių architektūrinių kliūčių įveikimo būdus.
Jei jūs nusprendėte pasidaryti tokią rekonstrukciją, tai ją reikia pradėti nuo gerai apgalvoto ir tvarkingai sudaryto plano, tai yra, reikia atsižvelgti į realias sąlygas, o ne tik į norus, kurie kyla vartant madingus žurnalus apie interjerą.

Virtuvės, svetainės ir valgomojo apjungimo idėja nėra bloga tuo atveju, jei buto plote yra numatyta vieta valgomajam. Nes tipiniuose mažų gabaritų butuose, valgomasis yra labai retas reiškinys, todėl dažniausiai yra jungiama virtuvė ir svetainė. Toks variantas ne visada yra praktiškas ir patogus, bent jau dėl to, kad į svetainę patenka iš virtuvės sklindantys kvapai, ir pilnai išspręsti šią problemą nėra galimybių netgi turint pačią šiuolaikiškiausią ventiliacinę ar garų surinkimo sistemą.

Viengungio arba jaunos šeimyninės poros namuose, kaip taisyklė, yra apsiribojama sumuštiniais ir kava, šie virtuviniai kvapai yra maža problema, bet jei bute gyvena šeima su vaikais ir vyresnės kartos atstovais, toks sujungimas gali sukurti apčiuopiamus nepatogumus. Be to, reikia pagalvoti, kur ir kaip dažnai jūs priimsite svečius, nes daug ir tankiai sustatytų baldų, savaime suprantama, reikalauja didesnės darbinės dalies virtuvėje, kada ji yra eksploatuojama. Ar derės tokia „darbinė“ virtuvė su svetaine, kur malonu pastatyti minkštus baldus, garso ir vaizdo aparatūrą arba netgi židinį? Ir ar joje atsiras vietos pilnavertiškam pietų stalui su kėdėmis?



Kartais svetainė (ypač mažuose butuose) yra įrengiama pagal buto – studijos, buto - kabineto principą, kur virtuvinės patalpos toli gražu nėra pagrindinės. Toks variantas yra geras tuo atveju, kada šeimos nedaro kulto iš šeimyninių pietų ar vakarienės. Tada gremėzdiškas stalas yra pakeičiamas baru, o virtuvė iš namų centro virsta į nedidelę, bet labai elegantišką funkcionalią bendros erdvės dalį. Jei jūs maisto gamybai skiriate pakankamai mažai dėmesio, galite pabandyti sumažinti virtuvinių įrenginių kiekį, tokiu būdu, iš virtuvės padarant komfortišką valgomąjį – barą.

Skirstymas zonomis ir skirtingų funkcionalių zonų išskirimas, virtuvės ir svetainės, o taip pat ir svetainės su valgomuoju (arba visų šių patalpų), apjungimo atveju, yra gaunamas tuo pačiu būdu kaip ir apribojant zonas kitose patalpose. Taigi, skirstymas zonomis, gali turėti griežtą architektūrinę išraišką, pavyzdžiui, slenksčio tarp virtuvės ir svetainės pavidalu.

Be to, dažniausiai, atliekant remonto darbus, reikia pakelti grindų lygį svetainėje ar virtuvėje – šį slenkstį taip pat galima naudoti skirstat zonomis, apipavidalinant jį, pavyzdžiui kaip lenktos bangos pavidalo laiptelį. Dažniausiai riba yra skirtingų grindų dangų raštai. Pavyzdžiui, virtuvės grindims yra naudojamas linoleumas arba keraminės plytelės, o likusi svetainės grindų dalis yra padengta laminatu, parketu arba kilimine danga. Riba gali eiti ir lubose – arkos arba pusapvalio iškišulio pavidalu, o kad būtų sukurta harmoninga erdvė, juos dažniausiai lydi atitinkamos radialinės linijos ant grindų.

Sąlyginiu „dalintoju“ gali tapti šviesa – šiuo atveju originalaus šviestuvo pagalba, kuris būtų patalpintas virš pietų stalo, reikia akcentuoti valgomąjį, o pačioje virtuvėje gali būti įrengtos pakabinamos lubos, kuriose sumontuoti halogeniniai šviestuvai.

Jei apjungiant erdves, jums kyla toks liūdna ir neišvengiama kliūtis, kaip nešanti kolona, tada galima panaudoti principą „kas mums maišo, tas mums padeda“. Koloną galima praplatinti, dekoruoti, įrengti joje nišas suvenyrams.



Virtuvės apjungimas su valgomuoju arba svetaine gali iškelti tokią užduotį, kaip būtinybė vizualiai padidinti erdvę, ją pagyvinti (ypač jei visa patalpa yra vienodai dažyta). Šiuo atveju yra naudojamas kontrasto principas, kada pakankamai šviesiai išdažytose patalpose yra naudojami pagal spalvą intensyvūs virtuviniai baldai. Vienas iš variantų – skirtingų atspalvių baldų ir sienų, lubų ir grindų paviršiaus atspalvių derinimas: šviesūs arba balti baldai tamsių sienų fone, tamsūs baldai šviesių sienų fone. Sujungiant virtuvę su svetaine ar valgomuoju, yra būtina apgalvoti jų stiliaus ir spalvų vienovę, nes visa ši erdvė, galiausia turi sudaryti vientisą ansamblį.

Virtuvė – valgomasis.

Pagaliau jūs nusprendėte. Siena tarp virtuvės ir valgomojo yra išgriauta, ir virtuvė pasidarė bendros jūsų erdvės apribota dalimi. Kokį darbo zonos išplanavimą tokiu atveju reiktų pasirinkti? Atsivėrusiose erdvėse gerai galima išpildyti „virtuvės –salos“ išplanavimą, kuris tiks mėgstantiems valgį gaminti žmonėms, pas kuriuos vis tik yra ir svetainė. Taip pat mes rekomenduojame atkreipti dėmesį į kampinį variantą – L- išplanavimą. Galiausiai jūs turėsite galimybę ne tik patogiai atskirti poilsio ir darbines zonas, bet ir patalpinti staliuką prie kurios galima valgyti pusryčius. Labai estetiškai atrodo vienos linijos išplanavimas, kurioje laisva erdvė yra maksimaliai išnaudojama valgomajam.

Įvykužius perplanavimą, jūs gausite dvi funkcionaliai skirtingas teritorijas – tarsi virtuvė ir valgomasis, kuriuos būtina skirstyti zonomis, ir tai padaryti galima tais atvejais, kurie yra naudojami kitų patalpų ir zonų skirstymui. Be to, pakėlus virtuvės grindų lygį, prieš įėjimą, tokiu atveju, galima padaryti keletą laiptelių.

Nereikia ignoruoti ir to fakto, kad didesnėje erdvėje jums įprasti virtuviniai baldai ir įrengimai, atrodys visiškai kitaip – dabar jie yra matomi kaip ant delno ir bus matomas kiekvienas defektas. Todėl labai gerai apgalvokite darbo zonos dizainą ir interjerą. Jei jūsų netenkins virtuvinių detalių išvaizda esamame matymo lauke, tai nedidelių techninių dalykų pagalba galima panaikinti ir šį minusą. Pavyzdžiui, plastinių stumdomų durų pagalba: išilgai viso darbinio paviršiaus įrenkite dvi kreipiamąsias – viršutinę ir apatinę, kuriomis, priklausomai nuo jūsų poreikių (atidaryti, kada reikia pagaminti maistą ir uždaryti, kai maisto gamybos procesas yra baigtas) jūs lengvai galėsite stumdyti duris. Surinktoje būsenoje šios durys atrodys kaip dekoratyvinis panelis, už kurio gali būti saugomi įvairūs daiktai, kurie nerado vietos spintelėse, o uždarytoje būsenoje jis pasidaro valgomojo sienoje. Taip pat galima naudoti ir kilnojamas sieneles: jie pridengia darbinės erdvės pusę tuo atveju, jei ji yra patalpinta viename iš virtuvės – valgomojo kampų.



Vienas iš įdomesnių sprendimų, naudojamų atskirti virtuvę nuo svetainės, yra baras. Jis ne tik yra centrinis patalpos elementas, bet ir pridengia kriauklę, viryklę ir kitas skirtingas spinteles. Egzistuoja du pagrindiniai jo patalpinimo būdai. Paprasčiausias – įrengti barą ant buvusios sienos likučio. Šiuo atveju, siena tarp virtuvės ir kambario yra panaikinama tik iš dalies: yra padaromas praėjimas (vėliau jį galima formuoti kaip arką), o iš likusios sienos dalies yra formuojamas 90 cm aukščio parapetas, kuris yra apdengiamas kokia nors medžiaga. Toks įrengimas pagrinde turi tik dekoratyviąją apkrovą, nors už jo yra patogu papusryčiauti, išgerti vyno ir taip toliau. Jei jums toks variantas netinka, įrenkite barą be fundamento. Šiuo atveju, jums atsiras galimybė aprūpinti barą įranga ir jis turės kaip ir du „veidus“: iš valgomojo pusės bus sustatytos aukštos baro kėdės, o iš virtuvės pusės į jį galima patalpinti šaldytuvą, vyno dėžes ir kt.

Esant norui į tokį barą galima įmontuoti kriauklę ir viryklę.
Sukurti virtuvės – valgomojo interjerą galima pakankamai mažose patalpose, naudojant, pavyzdžiui, vietoj įprasto garnitūro taip vadinamas mini virtuves, kur nedideliame plote yra patalpinti visi pagrindiniai darbiniai komponentai: kriauklė, viryklė, keletas spintelių indams ir kitiems dalykams.
Kai kurie mini virtuvių modeliai pagal savo plotą yra nedidesni nei pietų stalas (170 x 90 cm). Esant tokiai virtuvei, darbo zoną galima labai lengvai atskirti nuo poilsio zonos pertvara, o likusioje erdvėje lengvai galima patalpinti pietų stalą, sofą ir kitus būtinus baldus. Televizorių galima pakabinti ant kronšteino, kas leis atlaisvinti truputį taip reikalingos erdvės.
Variantų, kaip galima padaryti ir įrengti virtuvę – valgomąjį, yra labai daug, išsirinkite savo – ir jūs būtinai gausite tikrą perlą tipinės statybos bute.



Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2023 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai