Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
REM.LT - BUK MATOMAS,PRANEŠK APIE SAVE NEMOKAMAI. Naujenos, Naudingi staipsniai, patarimai, įmonių siūlomos paslaugos... Registracija nemokama !
   
    Prisijunkite!
REM.LT -> Straipsniai -> Šiuolaikinės virtuvės: kaip pasirinkti tinkamą gartraukį
Šiuolaikinės virtuvės: kaip pasirinkti tinkamą gartraukį



Šiuolaikinės namų šeimininkės virtuvė turi būti ne tik graži, bet ir kuo patogesnė. Todėl gamintojai siūlo daugybę prietaisų, kurie padeda ne tik gaminti maistą, bet ir gerai praleisti laiką. Vienas svarbiausių virtuvės elementų yra gartraukiai, kurie pašalina nemalonius kvapus ir papildo viryklių darbą. Gartraukiai yra tokie pat svarbūs kaip ir viryklės, o tinkamas pasirinkimas gali labai pagerinti virtuvės funkcionalumą.


Virtuvės gartraukių tipai

Šiuo metu gamintojai siūlo tris pagrindinius virtuvės gartraukių tipus: kupolinius, plokščius ir įmontuojamus.

1. Plokštieji gartraukiai: Tai paprasčiausias tipas, turintis korpusą su vienu arba retai dviem priešpriešiais besisukančiais varikliais. Šiuose gartraukiuose paprastai naudojamas akrilo filtras, tačiau galima naudoti ir metalinius filtrus. Norint sulaikyti smulkesnes daleles ir pašalinti nemalonius kvapus, plokščiuose gartraukiuose papildomai įrengiami vienkartiniai anglies filtrai.

2. Įmontuojami gartraukiai: Šie modeliai turi patogią ištraukiamąją panelę, leidžiančią reguliuoti nešvaraus oro įsiurbimo diapazoną. Jie aprūpinti plaunamais metaliniais filtrais ir dviem varikliais, todėl yra patogūs ir efektyvūs.

3. Kupoliniai gartraukiai: Namų šeimininkių svajonė. Gamintojai siūlo įvairių formų ir spalvų kupolinius gartraukius, turinčius papildomų techninių savybių, tokių kaip valdymo būdai. Taip pat yra salos gartraukiai, kurie naudojami, kai viryklė nėra vienoje plokštumoje su siena. Jie yra brangesni, nes pagaminti iš aukštos kokybės plieno ir valdomi nuotolinio valdymo pulteliu.




Gartraukių medžiagos ir dizainas

Gartraukiai gaminami iš įvairių medžiagų. Pigiausia medžiaga yra emalis. Emaliuoti gartraukiai yra patvarūs, lengvai valomi ir nebrangūs. Nerūdijančio plieno ir aliuminio korpusai yra brangesni, tačiau taip pat ilgaamžiai. Aliuminio korpusai ypač patrauklūs, nes jie nerūdija ir yra matinės spalvos. Brangesniuose modeliuose naudojami grūdinto stiklo arba medžio elementai, kuriems reikia ypatingos priežiūros.


Gartraukių valdymas

Yra įvairių gartraukių valdymo tipų: jutikliniai ir mygtukiniai. Kiekvienas jų veikia skirtingai, tačiau naujausi modeliai yra ekonomiški virtuvės gartraukiai su nuotolinio valdymo pulteliais ir laikmačiais.

Gartraukių montavimo taisyklės

Yra tam tikros taisyklės dėl virtuvės gartraukių montavimo aukščio. Gartraukiai turi būti montuojami bent 80 cm virš dujinės kaitlentės ir 70 cm virš elektrinės viryklės paviršiaus. Tai nustatyta siekiant išvengti gaisrų. Standartinis gartraukių plotis yra 90 cm. Nestandartinio dydžio gartraukiams yra tam tikros specifikacijos, tačiau jie taip pat turi turėti triukšmo lygio ir taršos lygio indikatorių.


Gartraukiai kaip dizaino elementas

Šiuolaikiniai gartraukiai taip pat yra virtuvės dizaino ir interjero elementas. Jie parenkami taip, kad derėtų prie virtuvės baldų spalvos ir dizaino. Įmontuotuose virtuvės balduose dažnai jau yra gartraukis, kuris puikiai įsilieja į bendrą foną.


Išvada

Pasirinkti tinkamą gartraukį yra svarbu norint sukurti patogią ir malonią virtuvės aplinką. Atsižvelgiant į gartraukių tipų, medžiagų ir funkcijų įvairovę, galite rasti modelį, kuris ne tik atitiks jūsų poreikius, bet ir taps stilingu interjero papildymu.


Rem.lt 06-2024

Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2024 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai