Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
NEMOKAMI SKELBIMAI...Paskelbk apie save... Buk matomas.
   
    Prisijunkite!
REM.LT -> Straipsniai -> Vonios kambario remontas.
Vonios kambario remontas.

Vonios kambario remontas ir dizainerių patarimai.

Vonios kambario remontas yra glaudžiai susijęs su dizainų sprendimu. Vonios kambaryje žmogus atsipalaiduoja, nusiramina, atsikrato nervinių įtampų. Labai svarbų vaidmenį čia vaidina supanti aplinka. Niekas neturi erzinti vonios kambaryje, o atvirkščiai, turi tik džiuginti ir sudaryti maksimalias sąlygas vidinės ramybės, dvasinės pusiausvyros pasiekimui. Todėl remontuojant vonios kambarį yra svarbūs ne tik gražūs ir patogūs santechniniai įrenginiai, sienų apdaila, faktūra, spalva arba spalvų suderinimas, svarbios detalės – veidrodėlių, spintelių, lentynėlių ir įtaisų rankšluosčiams, dantų šepetukams buvimas. Viskas yra reikšminga remontuojant vonios kambarį, o svarbiausia, kad visa tai derintųsi tarpusavyje pagal formą ir spalvą. Ypatingą įvairumą į interjerą, remontuojant vonios kambarį, įtrauks tam tikri dizainerių atradimai ir sprendimai, neatsižvelgiant į tai, kad daugumos mūsų vonios kambarių pagrindinis trūkumas – tai jų nedideli dydžiai. Svarbų vaidmenį, kuriant interjerą, vaidina vonios kambario spalva. Ji sukuria nuotaiką ir vizualiai pakeičia patalpos apimtis. Jeigu vonios kambario plotas yra nedidelis, panaudokite vonios kambario remonte šviesius, neprisotintus tonus. Tai padarys erdvę atviresne ir lengvesne. Panaudodami vonios kambaryje kreminę, šviesiai mėlyną, sidabrinę, persiko spalvas, jūs nušviesite jį šviesa, kuri jums palaikys nuotaiką visą dieną.

Remontuodami vonios kambarį ir parinkdami gilias spalvas ir prisotintus citrinos, raudonos, smėlio, raudonmedžio, rožių arba vario spalvų atspalvius, jie padės sukurti vonios kambario remonto metu tam tikrą tylią uostą poilsiui. Balta spalva laikoma ypatingai tinkanti tokio pobūdžio patalpoms, bet ji neturi dominuoti. Baltutėliai sieniniai, grindų bei lubiniai apdangai, santechnikos aksesuarai, panaudojami remonto metu, gali sukurti vonios kambaryje ligoninės operacinės pojūtį. Daugiausiai tinka šiltų ir šaltų tonų kombinacija. Reikia atsižvelgti į tai, kad grindų ir sienų spalvos neturi sutapti. Darant remontą vonios kambaryje ir kombinuojant įvairias spalvas, galima gauti daug variantų. Svarbiausia, kad interjere remonto metu dominuotų vienas ar du tonai, o kitos spalvos tik papildytų bendrą vaizdą.

Kalbant apie planavimą bei santechnikos paskirstymą, remontuojant vonios kambarį, tai čia tenka atsižvelgti į stovų pasiskirstymą, karšto ir šalto vandens vamzdžių praskyrimą. Perplanuojant vonios kambarį, sprendimų diapazonas žymiai plečiasi, o santechnikos tinkamo įrengimo pasekmėje, galima laimėti remonto metu naudingo ploto dalį. Didelės perspektyvos atveria kampinius sprendimus. Įrangos paskirstymo nestandartiniai variantai vonios kambario remonto metu gali suteikti įdomius sprendimus. Stačiuoju kampu kažkas gali netilpti, tačiau įrengimo kampo pakeitimas gali padėti. Ankštoms patalpos labiausiai tiktų kampinė dušo kabina, kampinis klozetas arba kriauklė, kurie leidžia pasiekti komfortą minimaliame plote. Remontuojant vonios kambarį, panaudojami pačios įvairiausios apdailos medžiagos: marmuras, medis, plyta, plytelė, stiklomasė ir kitos, kas leidžia sukurti komfortiškus, o kartais prabangius vonios kambarius.

Remontuojant vonios kambarį, geriausia grindų apdanga remonto metu bus grindų keraminė plytelė su sistema „šiltos grindys“. Keraminė plytelė su antislydimo efektu bus pats geriausias pasirinkimas. Plytelės tvirtos, stabilios, priešgaisrinės, higieninės ir lengvos tvarkymo metu. Remontuojant vonios kambarį, paklota pagal diagonalę grindų plytelė vizualiai didina patalpą.
Lubos po remonto vonios kambaryje turi būti gražios ir atsparios vandeniui. Dažniausiai, atliekant šiuolaikinį remontą, falšlubas daro kabamosiomis – iš plytelių arba lentelių. Populiarios lentelių lubos renkamos iš aliumininių lentelių. Kaip taisyklė, jų spalvų gama yra labai įvairi. Šviestuvus stengiamasi parinkti suderinant su lubų spalva: baltus, auksinius arba chrominius.
Remontuojant vonios kambarį dažnai panaudojamas sienų apdailos klasikinis variantas – tai keraminė plytelė, rečiau sieniniai paneliai arba gamtinis marmuras. Spalvų gama yra pati įvairiausia, kas leidžia parinkti bet kuriuos plytelių grindims ir sienoms variantus. Labiausiai paplitęs vonios kambario remonto variantas – tai įforminimas, su bordiūro panaudojimu. Kalbant apie spalvų sprendimą, tai čia galioja bendra visų patalpų tipų taisyklė: šviesūs tonai ir permatomos medžiagos vizualiai praplečia erdvę, tamsios – sumažina. Remontuodami vonios kambarį, atsisakykite tamsių ar pernelyg ryškių plytelių tonų, plytelių su stambiu piešiniu.
Perkant spalvotą santechniką, geriau rinktis vieno gamintojo vonios-klozeto-kriauklės komplektą, kadangi vienos ir tos pačios spalvos atspalviai pas skirtingus gamintojus gali skirtis.

Prieš remontuodami vonios kambarį, reikia iš anksto apsvarstyti Jūsų sanitarinio mazgo dizaino sprendimus.


Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2024 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai