Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
REM.LT - BUK MATOMAS,PRANEŠK APIE SAVE NEMOKAMAI. Naujenos, Naudingi staipsniai, patarimai, įmonių siūlomos paslaugos... Registracija nemokama !
   
    Prisijunkite!
REM.LT -> Straipsniai -> Langų valymas, kaip gyvenimo būtinybė
Langų valymas, kaip gyvenimo būtinybė


Kaip malonu žiūrėti per švarų skaidrų buto ar biuro langą į išorinį pasaulį! Bet jei langas yra nešvarus, tai įspūdis nuo atsiveriančio peizažo nublanksta, o tuo pačiu blogėja ir mūsų nuotaika.
Langus reikia reguliariai plauti dėl daugelio priežasčių. Šitame straipsnyje juos jums pateiksime, kad atkreitumėte dėmesį ne tik į estetinį komponentą.


Pirmiausia, žinoma, nešvarūs langai nepuošia pastato ir nedžiugina mūsų akių, sukeldami tuo savo netvarkingumu priešiškumo jausmą. Pirmoji mintis, kuri ateina mums į galvą, kai matome pastatą su nešvariais langais - jis jau seniai apleistas.
Antra, mūsų oro sudėtis, yra toli nuo idealios. Yra daug cheminių priemaišų. Jos tiesiog skraido ore ir nusėda ant langų, balkonų ir namų stogų. Ir kuo daugiau jų susikaupia, tuo didesnė tikimybė, kad jos pateks į ventiliacijos sistemą, o iš ten į patalpų vidų. Net esant lengvam vėdinimui į patalpą pateks ne tiek grynas oras, kiek dulkių gumulėliai. Ir visa tai turės įtakos ten gyvenančių žmonių sveikatai.


Trečia, nešvarūs langų stiklai nepakankamai praleidžia šviesą, ir tenka imtis papildomų šviesos šaltinių, kurie yra susiję su elektros energijos perviršiu. Mokslininkai nustatė, kad per švarų stiklą į patalpą prasiskverbia apie 90% saulės šviesos, o per nešvarų - tik 65%. Atitinkamai, kuo nešvaresnis stiklas, tuo prasiskverbiančios šviesos kiekis mažesnis. Esant dvigubam purvo sluoksniui, sumažėja iki 40%. Tokie skaičiai yra labai iškalbingi. Švarios vitrinos ir biurų langai gerokai sutaupys elektros energijos suvartojimą ir, dėl to, visos organizacijos ar įmonės biudžetas taip pat bus sutaupytas.
Švariai nuplauti langai sumažina mūsų akių įtampą, todėl kad natūralus dienos šviesos poveikis jų ragenai yra daug kartų palankesnis nei elektros šviesos poveikis. O tai yra svarbus veiksnys žmonėms, kurie domisi savo regėjimu.


Per švarius stiklus išskyrus dienos šviesą prasiskverbia daugybė infraraudonųjų spindulių, kurie sukuria šilumą. Taigi, kuo švaresnė vitrina ar langas, ir tuo šilčiau patalpoje, ir tuo mažiau išeina energijos jos apšildymui. Vitrinas ir langus reikia plauti, atlikus įvairius remonto darbus.
Ir pabaigai, dar viena priežastis. Langų plovimas pailgina jų tarnavimo laiką, nes nešvarumai ir dulkių apnašai yra pašalinami nuo visų įtrūkimų ir atvartų. Pavyzdžiui, pagal plastikinių langų gamintojų patvirtinimą, jų reguliarus plovimas gali padidinti tarnavimo laiką beveik penkiasdešimt metų. O tai, savo ruožtu, piniginių lėšų taupymas, kurios galėtų būti skirtos langams pakeisti.

Rem LT

Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2023 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai