Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
REM.LT - BUK MATOMAS,PRANEŠK APIE SAVE NEMOKAMAI. Naujenos, Naudingi staipsniai, patarimai, įmonių siūlomos paslaugos... Registracija nemokama !
   
    Prisijunkite!
REM.LT -> Straipsniai -> Plastikinių langų šiltinimas
Plastikinių langų šiltinimas


Daugelį vis dar neramina klausimas, iš kur atsiranda šaltis sumontavus modernius plastikinius langus. Visa tai yra dėl to, kad lango sutvirtinimui ir izoliavimui naudojama tokia medžiaga, kaip akytasis betonas. Jis yra labai patogus naudoti, bet neduoda 100% izoliacijos garantijos. Nustatyta, kad tam tikra dalis šalto oro iš lauko vis tik patenka į patalpą. Visiškai apšiltinti kambarį Jums padės papildomas langų ,,apdirbimas“ po jų sumontavimo.


Išorėje plyšius galima užtepti betono tirpalu, tačiau tam tinka ir įprasti plytelių klijai. Sausą mišinį iš paketėlių reikia atskiesti vandeniu, ir tada, naudojant mentelę, užtepti plyšius per visą lango perimetrą. Nuosavame name arba pirmame aukšte tai lengva bus padaryti ir iš gatvės pusės. Jei jūs gyvenate antrame aukšte ir aukščiau – tеks atidaryti langą, o jei jis neatsidaro – tai išimti stiklą. Tаčiau, tokių manipuliacijų su stiklu geriau pačiam nedaryti, jei nesate tikri savo sugebėjimais. Geriau kreiptis į specialistus.

Vidinės pusės plyšius galima pašalinti naudojant gipso kartoną. Pirmiausia pašaliname nereikalingą akytojo betono sluoksnį. Tai daryti reikia tokiu būdu, kad jis neišsikištų už lango rėmo ribų. Po šito reikia išlyginti viso perimetro paviršių, pašalinti perteklinį tinką ir betono gabaliukus. Toliau išmatuojame gipso kartono lakštus, kuriuos pritvirtiname prie sienos varžtais. Tam reikia elektriniu grąžtu išgręžti kiaurymes sienose ir gipso kartone. Kad niekas netrukdytų galutinei apdailai, varžtus reikia įsukti į gipso kartoną kiek įmanoma giliau. Dar galima pasinaudoti tokia medžiaga lakštų sutvirtinimui, kaip ,,skystosios vinys“. Tai darykite tuo atveju, jei jūs nenorite gręžti sienos. Tačiau toks variantas nėra toks patikimas, kaip standartinis tvirtinimas varžtais.


Galutinis šiltinimo etapas yra glaistymas. Pirmiausia, gipso kartono lakštus padengti glaistu pirminį sluoksnį, kokybiškai užglaistant visus plyšius. Kai išdžiūva, būtinai užglaistyti paskutinį kartą. Paruoštą išdžiūvusį paviršių šlifuoti švitriniu popieriumi, nuvalyti dulkes ir pradėti dažymą. Norėdami išvengti nuostolių, prieš dažymą paviršių galima padengti gruntu. Taigi, po to, kai viskas išdžiūvo, jums nereikėtų nerimauti, kad kambaryje bus šalta. Be to, atlikti darbai šiltinant langus užtikrins gerą šilumos izoliaciją, taip, kad namų šiluma neišeis į lauką.

Rem.LT

Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2023 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai