Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
REM.LT - BUK MATOMAS,PRANEŠK APIE SAVE NEMOKAMAI. Naujenos, Naudingi staipsniai, patarimai, įmonių siūlomos paslaugos... Registracija nemokama !
   
    Prisijunkite!
REM.LT -> Straipsniai -> Kaip teisingai pasistatyti pirtį
Kaip teisingai pasistatyti pirtį


Natūralus kiekvieno sodybos savininko klausimas - kaip teisingai pasistatyti pirtį, kokią sodybinio ploto vietą skirti jos statybai? Atsakymų gali būti daug, reikia atsižvelgti į kiekvieno ploto specifiką ir asmeninius šeimininkų pageidavimus. Bet, kaip tik teisingoje pirties statyboje, kaip ir bet kurioje kitoje veikloje, yra ir savi bendri ypatumai.



Prieš pradėdami pirties statybą būtina pasirinkti vietą ir apytikriai įvertinti turimo ploto statybai dydį.
Svarbus aspektas renkantis plotą yra kanalizacija, jei ji yra netoli, tada žymiai supaprastins ir nutekėjimo sutvarkymą.
Gerai, kai yra galimybė pastatyti pirtį ant iškilusio ežero ar upės kranto. Nes vanduo iš natūralaus vandens telkinio savo savybėmis lenkia šulinių vandenį, ir tokį vandenį labiau tinka naudoti pirtyje. Be to, natūralus vandens telkinys gali būti naudojamas kaip baseinas, paplaukioti jame ir atvėsti po pirties.
Jei statyti pirtį šalia natūralaus vandens telkinio nėra galimybės, tai prie pirties pasistenkite įrengti dirbtinį tvenkinį.


Siekiant užtikrinti tinkamą ir veiksmingą kanalizacijos ir drenažo sistemų darbą, reikėtų pasirinkti aukštesnius plotus, turinčius natūralų šlaitą.
Tuo atveju, jei pirtis yra pastatyta sode, gerai sutvarkyta drenažo sistema, praeinanti po želdiniais, ji aprūpins juos pakankamai drėgme. Be to, esantys sode medžiai ir gyvatvorės paslėps pirtį nuo smalsių ir pašalinių akių.
Sanitarinių normų reikalavimais numatyta, kad pirtis turi būti statoma vieno metro atstumu nuo pasirinkto sodybinio ploto ribos. Priešgaisrinės saugos tikslais pirtį leidžiama statyti ir ploto pakraštyje.
Įrengiant įėjimą į pirtį ir parenkant jai langus yra daugybė rekomendacijų, bet daugiausia įėjimą daro iš pietų pusės, todėl pirtyje būna šilčiau, o langus - Vakarų pusėje, nes kaip tik ten matomas saulėlydis, kuris teigiamai veikia žmogaus nervų sistemos būklę ir padeda įveikti stresą.



Teisingai apmąsčius geriau yra statyti pirtį kartu su kitais ūkiniais pastatais, nes jie užblokuotų ją. Tuo atveju, jei dvi pirtys pastatytos kaimyniniuose plotuose, jas galima sublokuoti šonine siena ir įrengti joms bendrą kanalizacijos sistemą.
Statant pirtį būtina laikytis visų priemonių ir priešgaisrinės saugos taisyklių, nes tai leis išvengti gaisrų ir nelaimingų atsitikimų, kai jie vyksta.
Yra pageidautina, kad pirtis būtų matoma pro gyvenamojo namo langus. Таip, galima prižiūrėti, kaip iškūrenama pirtis, todėl atkrenta būtinybė nuolat būti prie iškūrenimo. Tuo metu galima užsiimti įprastais namų ruošos darbais, o tuo pačiu lygiagrečiai kontroliuoti visus pirties procesus.

Rem.LT

Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2023 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai