Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
REM.LT - BUK MATOMAS,PRANEŠK APIE SAVE NEMOKAMAI. Naujenos, Naudingi staipsniai, patarimai, įmonių siūlomos paslaugos... Registracija nemokama !
   
    Prisijunkite!
REM.LT -> Straipsniai -> Kаip vizualiai padidinti kambarį
Kаip vizualiai padidinti kambarį


Labai gaila, bet dauguma praėjusio amžiaus 60-80-tų metų miegamųjų rajonų namų gyventojų negali pasigirti didele kambarių kvadratūra. Žinoma, galima radikaliu būdu praplėsti atskirus kambarius – tai kapitalinio pertvarkymo keliu. Tokiose situacijose dalį nekilnojamų sienų galima arba visai pašalinti arba perkelti. Be to, galima padaryti papildomas kiaurymes.


Kaip šito rezultatą, mes turėsime mažesnį skaičių didesnio ploto kambarių. Tačiau toks būdas kažin ar patenkins tas šeimas, kuriose narių skaičius yra daugiau kaip trys. Galų gale, vargu ar kas nors norėtų keisti atskirą, nors ir mažą kambarį į didelį, bet į bendro naudojimo. Bet ir pertvarkymo suderinimas atims daug laiko, jėgų ir piniginių lėšų.
Daug mažiau rūpesčių suteiks kambarių pseudo padidinimas, naudojant optinių iliuzijų efektą. Tai yra realusis patalpos plotas išlieka toks pats, tačiau dėl kai kurių dizaino gudrybių sukuriama praplėtimo iliuzija.
Yra daugybė variantų, kaip vizualiai padidinti kambarį. Ir tikras profesionalas gerai žino šitas paslaptis.


Siеnos
Pradėti įsisavinti optinių iliuzijų efektus galima nuo sienų. Siekiant sukurti padidintos erdvės pojūtį, patariama sienų dangoms pasirinkti šviesius atspalvius. Jeigu kalbama apie tapetus, tai jie nebūtinai turi būti vienspalviai. Galima pasirinkti tapetus su piešiniu. Bet jis turi būti iš smulkių detalių - spalvų, raštų ar abstrakčių figūrų.
Jeigu kambaryje žemos, slegiančios sąmonę lubos, tai, jų ,,pakėlimui" sienas galima išklijuoti tapetais su siauromis vertikaliomis juostelėmis. Tačiau juostelės turėtų būti retai išdėstytos.
Jaučiamą dydžių vizualaus padidėjimo efektą suteiks veidrodinių paviršių panaudojimas.
Kaip priedas, atliekant nedidelės kvadratūros kambarių dekoravimą ir įrengiamiuosius statybinius darbus, tai atkreipti ypatingą dėmesį į baldų savybes. Juk ne paslaptis, kad patalpa atrodys šiek tiek didesnė, naudojant mažų gabaritų ir išardomų baldų atributus. O taip pat naudoti permatomas duris ir aksesuarus.


Lubоs
Paskutiniuoju metu dar vieną gerai žinomą būdą, kaip vizualiai padidinti kambarį, aktyviai naudoja dizaineriai. Čia kalbama apie pakabinamas lubas. Tokiais atvejais reikia pasirinkti PVC plėvelės lubas su blizgiu paviršiumi. Šviesos atspindys nuo jų paviršiaus taip pat sukurs erdvės praplėtimo įspūdį.

Bet, užsisakant pakabinamas lubas neaukštam kambariui, jums reikia iš anksto aptarti atramų panaudojimą, kurios tikrai užims labai nedaug patalpos aukščio.

Grindys
Renkantis grindų dangą mažam kambariui, galima vadovautis tais pačiais principais, kaip ir pasirenkant tapetus – tai šviesūs atspalviai, kategoriškas ,,ne" stambiems raštams ant linoleumo. Be to, pertvarkant grindis reikėtų linoleumo piešinį kloti ilgomis juostomis saulės šviesos kritimo kryptimi.

Apšviеtimas
Tai, kad gerai apšviestas kambarys atrodo erdvesnis, žino net ir neprofesionalai. Todėl reikia, visų pirma, maksimaliai išnaudoti galimybes, kurios suteikia natūralų apšvietimą. Užsakant naują įstiklinimą, būtina pasirinkti baltos spalvos profilį su minimaliu sandūrų skaičiumi.
Kad neužstotų natūralios šviesos, teks atsisakyti masyvių tamsių užuolaidų, o naudoti lengvus, šviesius audinius, kurie praleidžia dalį šviesos ir netraukia į save dėmesio.
Be natūralaus apšvietimo vizualiam kambario padidinimui galima aktyviai panaudoti ir dirbtinio apšvietimo prietaisus. Таip, pavyzdžiui, išdėsčius kelis taškinius šviestuvus po kambario perimetrą, galima pasiekti norimą rezultatą. Ir apskritai, formuojant apšvietimo sistemą nedidelėje patalpoje, tai geriausia atsisakyti masyvių šviestuvų, o teikti pirmenybę kompaktiškiems taškiniams šviestuvams. Tuo pačiu neverta taupyti dėl jų skaičiaus ir galingumo. O energijos vartojimo optimizavimą atlikti patalpos atskirų plotelių zonavimo keliu.

Rem.LT 2016

Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2024 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai