Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
NEMOKAMI SKELBIMAI...Paskelbk apie save... Buk matomas.
   
    Prisijunkite!
REM.LT -> Straipsniai -> Pelėsis ant sienų ir tapetų: pašalinimas 2 žingsniais
Pelėsis ant sienų ir tapetų: pašalinimas 2 žingsniais


Jūsų bute susidarė pelėsis ant tapetų? Kaip jo atsikratyti kartą ir visiems laikams? Pirmiausia būtina išsiaiškinti, iš kur jis atsiranda. Pelėsis atsiranda kaip pelėsinių grybų sporų subrendimo rezultatas, beje, mažais kiekiais jis plinta kartu su dulkėmis per orą. Idealios sąlygos šių grybų vystymuisi yra didelė drėgmė ir blogas vėdinimas.


1 žingsnis: pašaliname padidėjusios drėgmės priežastis. Prieš tai, kad nuspręsti, kaip pašalinti pelėsį, būtina išsiaiškinti ir pašalinti padidėjusios drėgmės priežastis. Jų keletas:
Vėdinimo trūkumas ir labai hermetiški plastikiniai langai gali sukelti didelę drėgmę patalpoje. Pelėsis ant tapetų atsiranda dėl padarytų klaidų statant arba remontuojant namą. Reikia aiškiai suprasti, kad pelėsiniai grybai kelia grėsmę žmonėms. Jie gali sukelti organizmo apsinuodijimą, alergiją ir net onkologinius susirgimus. Todėl, pastebėję bent mažiausius užkrato požymius, nedelsiant pradėkite aktyviai kovoti su juo.


2 žingsnis: šаlinamе pеlėsį ir grybelį. Jeigu jūs nusiteikę paprastai nuplauti pelėsį nuo tapetų, jūs tikrai nusivilsite. Su senais tapetais būtina atsisveikinti visiems laikams. Tačiau ir tapetų pakeitimas negali apsaugoti nuo naujų grybelio židinių atsiradimo. Šito priežastis – pelėsio susidarymas po tapetais ant sienos. Sporos įsiskverbia į pačią sienos struktūrą ir sukelia pelėsių dėmių atsiradimą. Pabandykime pasiaiškinti, kaip teisingai pašalinti pelėsį. Tam prireiks: kempinės, mentelės, švitrinio popieriaus, рirštinių, rеspiratoriaus, antiseptinio tirpalo ir tirpalo pelėsio pašalinimui.
Taigi, pirmiausia, nuplėškime tapetus nuo sienos. Naudodami mentelę, nuvalykite plotelius, kuriuos pažeidė pelėsis. Iškilusį tinką (tokią juodą masę) būtina visiškai pašalinti. Po to kruopščiai, naudodami švitrinį popierių, nuvalykite užkrėstas vietas. Ir pagaliau, visą sieną apdorokite fungicidiniu tirpalu. Po penkių ar šešių valandų pakartokite šią procedūrą. Specialistai pataria atlikti šį procesą keturis ar penkis kartus. Sienų paviršių gruntuojame antiseptiniu tirpalu. Tada pereisime prie tinkavimo darbų. Glaistome sienas ir po to klijuojame naujus tapetus. Beje, kaip tik neteisingas sienų paruošimas prieš tapetų klijavimą, dažnai būna pelėsio atsiradimo priežastimi.


Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio ateityje? Dabar išsiaiškinsime, kaip apsaugoti savo namus nuo pakartotinio pelėsio atsiradimo. Dažniausiai paplitusi pelėsio plitimo priežastis - tai nepakankamas kambarių vėdinimas. Patikrinkite trauką savo ortakiuose, naudodami uždegtą degtuką. Jeigu degtuko liepsna visai nenukrypsta į ortakio šoną, tai traukos nėra. Norėdami pašalinti šią problemą, turite kreiptis į rajono komunalinę tarnybą. Dar viena nepakankamo vėdinimo priežastis gali būti labai hermetiški plastikiniai langai. Įrengę ventiliacijos vožtuvus ant langų, jūs galėsite užtikrinti šviežio oro patekimą į patalpą. Nestatykite baldų arti prie sienų, kurios yra išklijuotos tapetais, nes kaip tik tokiose uždarose vietose atsiranda pelėsis.


Kad po tapetais neatsirastų pelėsis, turite dažnai vėdinti savo patalpas. Namo langelius ir langus geriausiai periodiškai atidarykite tam tikram laikui. Patartina langų staktų angas nudažyti hidrofobiniais dažais. Bloga tarpų izoliacija tarp panelių, statybinių medžiagų padidėjęs drėgnumas ir kiti remonto trūkumai taip pat gali būti padidėjusios drėgmės ir grybelio susidarymo priežastimi. Įprastas lietus, nutekantis ne į lietaus kanalizaciją, o tekantis tiesiai per išorinę namo sieną, gali ją kiaurai permerkti.


Rem LT 2016

Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2024 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai