Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
REM.LT - BUK MATOMAS,PRANEŠK APIE SAVE NEMOKAMAI. Naujenos, Naudingi staipsniai, patarimai, įmonių siūlomos paslaugos... Registracija nemokama !
   
    Prisijunkite!
REM.LT -> Straipsniai -> Skystų tapetų privalumai
Skystų tapetų privalumai


Turbūt, dauguma skaitytojų jau girdėjo apie ypatingą dekoratyvinio tinkavimo naują variantą, kuris yra vadinamas skystais tapetais. Daugelis jau net suspėjo išbandyti šios medžiagos galimybes savo praktikoje. Taigi išsiaiškinkime, kokiais privalumais ir trūkumais pasižymi skysti tapetai.
Dekoratyvinio tinkavimo naujasis variantas, kuris bus aptartas šiame straipsnyje, gavo savo pavadinimą celiuliozės dėka, kuri ir sudaro skystų tapetų pagrindą. Beje, kaip tik jų sudėtis ir suformuoja pagrindinius privalumus, kurie būdingi pateiktai naujai dangai:

Dengiant sienas skystais tapetais, nereikia atlikti viso sąrašo sunkokų operacijų, kurios yra būdingos tapetuojant tradiciniais popieriniais tapetais - matavimo, ritinio sukarpymo į atitinkamų dydžių gabalus, jų padengimo klijais, audinio išlyginimo ant sienos paviršiaus ir taip toliau.


Kai dengiama šita pateikta danga, yra panaudojamas tik laisvos erdvės minimumas (tapetų nereikia paskleisti visame kambaryje ir nereikia su jais atlikti įvairių manipuliacijų, ištepliojant klijais visą kambarį;
Patalpos apdailai yra panaudojamas minimalus įrankių rinkinys - mažos talpos indelis medvilnės formos mišinio išmaišymui, glaistiklis, mentelė ir glaistymo lentelė;
Visiškai nelieka siūlių ant sienų ir taip pat yra puiki galimybė paslėpti kai kuriuos dekoruojamo paviršiaus trūkumus (įdubimus, nedidelius įtrūkimus);
Skysti tapetai leidžia sienoms kvėpuoti;
Derinant įvairius atspalvius, ant sienų paviršiaus galima sukurti ištisus meno kūrinius;
Padengus sienas skystais tapetais vieną kartą, jie savo savininkams tarnaus daugiau nei 10 metų;
Skystus tapetus galima lengvai suremontuoti, atnaujinti;
Taip pat jie pasižymi tuo, kad galima pakartotinai panaudoti pradinę medžiagą;
Minimali priežiūra (norėdami, kad skysti tapetai visada būtų švarūs, jų paviršių pakanka tik kruopščiai nusiurbliuoti).


Kaip matome, skysti tapetai turi daugybę privalumų, tačiau tai visai nereiškia, kad jie neturi trūkumų. Pirmasis iš jų – aukšta medžiagų kaina. Antrasis trūkumas tai, kad jų negalima plauti ir valyti drėgna šluoste. Jei paviršius stipriai suteptas, būtina paprasčiausiai išpjauti sugadintą fragmentą, pamirkyti jį vandenyje ir gautu mišiniu, panaudojant standartinę technologiją, padengti sieną. Taip pat pažeisto fragmento pakeitimui galima panaudoti atskiestus vandeniu anksčiau nepanaudotų medžiagų likučius (žinoma, jei juos išsaugojote).
Skysti tapetai patrauklūs ir tuo, kad juos labai lengva atkurti pažeistose vietose. Pažeistą plotą reikia iš naujo sudrėkinti ir išlyginti mentele. Kai kuriais atvejais tą sluoksnį paprasčiausiai reikia pašalinti ir uždėti naują sluoksnį. Po visapusiško išdžiovinimo atlikto darbo pėdsakų tikrai nelieka.

Sienų paruošimas prieš dengiant skystais tapetais
Nežiūrint į tai, kad skysti tapetai gali paslėpti kai kuriuos paviršiaus defektus (negilius įdubimus ir išsikišimus), sienų paruošimas, prieš dengiant šitą medžiagą, reikalauja ypatingo dėmesio. Faktas yra tai, kad pastebimi paviršiaus skirtumai, yra keletas sluoksnių dažų ant sienų, metaliniai sujungimai (varžtų galvutės ir t. t.), senųjų tapetų sluoksnis – visa tai gali sunaikinti jūsų estetinio ir dekoratyvinio paviršiaus įrengiamųjų statybinių darbų pastangas. Dėmės nuo vandens nutekėjimo, rūdys nuo metalinių sujungimų, dаžai nuо senųjų tapetų – šie elementai, paslėpti po celiuliozės tinko paviršiumi, anksčiau ar vėliau pasirodys. Ir galutinio rezultato išorės išvaizda jūsų jau tikrai nedžiugins.


Rem.lt 2016

Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2024 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai