Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
NEMOKAMI SKELBIMAI...Paskelbk apie save... Buk matomas.
   
    Prisijunkite!
REM.LT -> Straipsniai -> Kiliminės dangos – Kilimo klojimas laiptinėje
Kiliminės dangos – Kilimo klojimas laiptinėje


Bet kuri laiptinė turi keletą funkcijų. Pirmiausia ji padeda iš apatinio aukšto petekti į viršutinį, tai yra, jungia erdves. Be to, laiptinė yra interjero dalis. O tai reiškia, kad ji yra ir puošybinis elementas, kaip ir baldai. Todėl laiptinė turi būti patogi, stilinga ir komfortiška. Turėdami tokią interjero dalį, apgalvojame viską iki smulkmenų. Dabar kalbėsime apie tai, kaip uždengti laiptinę kilimine danga

.
Tai, žinoma, svarbus klausimas, todėl kad neteisingai paklota danga gali sukelti nedarbingumą. Galima nukristi, susižeisti. Neverta taupyti laiptinės dangos sąskaita. Kiliminė danga turėtų tarnauti mums kaip galima ilgiau, todėl ji turi būti kokybiška. Reikia, kad tos vietos, kurios liečiasi su pakopų kampais, būtų tvirtos, greitai neprasitrintų. Specialistai rekomenduoja laiptinėms rinktis žakardinius arba tekstilinius sunkius kilimus tam, kad pakopų voleliai būtų gerai apsaugoti, o laiptai išlaikytų stiprias apkrovas vaikštant, po kilimu klojamas pagrindas. Geriausia naudoti guminį pamušalą, kurio paviršius primena vaflį arba paprastą fetrą. Tiesdami kilimą nepamirškite, kad kilimo plaukelių kryptis turi eiti žemyn. Priešingu atveju kilimas greit taps netinkamas, kadangi kildami laiptais, kojos atramą darome žemyn, o ne aukštyn. Įprastai kilimą tiesia nuo vienos sienos iki kitos uždarose laiptinėse, arba nuo sienos iki turėklų atvirose. Jei planuojate po kurio laiko perkloti kilimą, tai geriau tiesti jį per laiptų centrą, o prieš tai nudažyti laiptus laku.


Dabar pakalbėkime apie tai, kaip apskaičiuoti kilimo dydį. Iš pradžių išmatuojame laiptų plotį ir pridedame 6 cm užlenkimui. Tai bus dangos plotis. Po to imame tvirtą storą siūlą ir nuo pat viršaus, nuo tos vietos, kur planuojame tiesti kilimą, ištiesiame siūlą per kiekvieną pakopą iki pat galo. Atkreipkite dėmesį, kad tai reikia padaryti todėl, kad pakopų dydžiai gali skirtis viena nuo kitos.Dabar kiekvienai pakopai pridėsime po du su puse centimetrus todėl, kad po kilimu bus patiestas pamušalas.. Sudėsim laiptinės ilgį bei užleidimus, ir gausime tą dydį, kuris mums yra būtinas. Būtų puiku, jei kiliminio tako plotis sutaptų su pločiu, kuris jums būtinas. Tuomet nereikėtų įskaičiuoti užleidimų palenkimui. O jei plotis didesnis ir galima nusipirkti tik platų kilimą, tai, įskaitydami jo plotį, apskaičiuokite, kiek gausis juostų jį karpant ir kokio ilgio kilimą būtina pirkti. Atkreiptinas dėmesys taip pat į tai, kad, jei kilimas su raštu, tai teks pirkti jo daugiau tam, kad būtų galima sujungti raštą. Nepamirškite, kad kilimo dalys bus jungiamos. Sujungimus reikia daryti tolimiausioje nuo kojos pakopos dalyje, kad kilimas tvirtai gulėtų ir neatitrūktų.


Sudūrimai turėtų būti saugūs ir kilimas turėtų dengti pakopą ir viršutinę laiptinės maržos dalį. Laiptinės aikštelėje kilimas klojamas kaip ir ant grindų, pritvirtinus jį prie apatinio pakopos krašto ir ištempus ant aikštelės. Jei laiptai užapvalinti, tai tuomet būtinai teks padaryti iškarpą ir ir kilimą kirpti pagal ją, įskaitant užleidimus. Dabar trumpai apžvelgsime visus kilimo klojimo etapus: 1. Kabinimo nustatymas. Prie kabinimo juostelės, truputį trumpesnės už pakopą prikalti siaurą juostelę prie pakopos, kad adatos būtų nukreiptos žemyn. Padarykite tarpines ir ant visų pakopų užfiksuokite.
2. Pamušalo klojimas. Pamušalą pridėkite priepritvirtinkite vinimis. Užtempkite ant voliuko ir kabėmis pritvirtinkite. 3.Kraštų apdaila. Iš abiejų kilimo pusių pamatuokite po du su puse centimetro ir buku peilio kraštu perbraukite lenkimo liniją palei palenkimo liniją, tuo metu pakišdami kilimo kraštą. 4.Apatinio kilimo krašto pritvirtinimas. Ištieskite kilimą ant laiptų, pradėdami nuo viršutinės pakopos, kaltu užtempkite kilimą ant kabių per jų vidurį. Prispauskite kilimą ant adatų, išlyginkite jį per. Kilimo kraštą ištieskite tarp taru ir grindų, pritvirtinkite jį vinimis.5. Kilimo tiesimas ant pakopų, naudojant tempimo priemones. 6. Kiliminės dangos palenkimo išlyginimas. 7. Kilimas pritvirtinamas prie pakopų kampų vinimis ir plaktuku. 8. Išsikišusių kampų pritvirtinimas. Kai prieiname iki viršaus, reikia vinimis pritvirtinti prie pakopos kraštų palenktus kampus. Vis, kas lieka apipjauname peiliu. Sekite, kad būtų dirbama kruopščiai.


REM.LT

Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2024 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai