Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
NEMOKAMI SKELBIMAI...Paskelbk apie save... Buk matomas.
   
    Prisijunkite!
REM.LT -> Straipsniai -> Plastikiniai langai. Langų montavimas.
Plastikiniai langai. Langų montavimas.

Plastikiniai langai. Kaip teisingai pasirinkti.

Šiandien plastikiniai langai jau nebe prabanga, daugeliui jie jau prieinami. Privalumai akivaizdūs: gražu, patogu, saugo nuo gatvės triukšmo, nuo saulės kaitros vasarą ir nuo šalčio žiemą. Taip pat nereikia kiekvieną rudenį kamšyti plyšių. Žinoma, pagrindinis kriterijus pirkėjui: kokybė ir patikimumas bei ilgaamžiškumas
Bet šiuo metu atsiranda nemažai firmų, siūlančių puikią prekę. Kuo vadovautis renkantis pirkėjui? Pasistengsime paaiškinti. Pirmiausia reikia išmatuoti langų angas, ir iš vidaus, ir iš išorės.
Išorės išmatavimai neturėtų būti didesni už lango rėmų išmatavimus, priešingu atveju rėmas paprasčiausiai iškristų. Na, o jei jūs jau užsakovas, į kokias detales reikia atkreipti dėmesį?




Pirmas punktas: profilis. Svarbu, kad profilio pagrindas būtų iš cinkuoto plieno, nes tai apsaugo nuo rūdžių susidarymo ertmėse, skirtose drgėmės nutekėjimui. Tokią garantiją, kaip pažymi specialistai, turi vokiečių gamintojų produkcija (Proplex, KVE, Trocal, Rehau, Veka).

Antras punktas: oro kamerų kiekis. Oro kamerų kiekis profilyje būna skirtingas, bet principas ,,kuo daugiau, tuo geriau“ čia netinka. Geriausiu variantu laikomas trijų kamerų profilis, bet trys kameros turi būti profilyje, o ne stiklopakete! Stikopaketą geriausia rinktis dviejų kamerų. Bendrai, patogiausias gyvenamajam namui variantas: trijų kamerų profilio sistema su dviejų kamerų stiklopaketu. Bet jei jūsų langai didesni už vidutinius, tenka rinktis paprastesnes konstrukcijas. Dviejų kamerų stiklopaketas geriau tinka virtuvei, kur daugiau drėgmės, mažiau kaupsis kondensatas.
Trečias punktas: furnitūra (tvirtinimo detalės). Iš pradžių išsiaiškinkim, kad yra furnitūra?
Tai – visi mechanizmai, reikalingi tam, kad gerai funkcionuotų langų sistemos. Tai rankenėlės, skląsčiai ir kiti įtaisai.Būtina prisiminti, kad, jei perkate didesnį už standartinį langą arba įsigijote stiklopaketą su trimis arba daugiau stiklų, būtina nusipirkti ir papildomų kilpų arba pasirinkti plienines, tvirtesnes kilpas.Perkant langus pageidautina aptarti klausimą apie furnitūros tvirtinimo detalių reguliavimą, prispaudimo sandarumą.


Ketviras punktas: stiklopaketas. Jau ne kartą minėjome stiklopaketą, tad šiai lango detalei reikia skirti daugiau dėmesio. Taip, stiklopaketas – tai kompleksas iš dviejų ir daugiau hermetiškai sujungtų stiklų, tarp jų išdėstytos kameros, kurios užpildomos oru, inertinėmis dujomis arba juose sudarytas vakuumas. Variantus renkasi klientas, bet, tenka pažymėti, kad inertinės dujos užtikrina didesnę šilumos izoliaciją ir patikimą apsaugą nuo gatvės triukšmo. Vienok bet kuris iš aukščiau išvardintų tarpų saugo šilumą bute ir, be to, dovanoja šeimininkėms galimybę nesikankinti valant nešvarumus tarp langų. Dabar apie stiklus. Jų būna skrtingų, ir tai taip pat reikia turėti omenyje renkantis patikimus plastikinius langus. Nuo saulės šviesos patikimai saugos stiklai su veidrodine danga arba spalvoti. Jei jums reikalingi ugniai atsparūs, tinka stiklas su metaliniu tinkleliu, kuris saugos trapią medžiagą gaisro atveju. Tiems, kas ieško langų, galinčių apsaugoti netgi nuo kulkos, reikėtų rinktis tripleksą – tai laminuotas specialia plėvele daugiasluoksnis stiklas, su padidinta garso izoliacija. Bet dauguma pirkėjų renkasi plastikinius langus dėl termoizoliacijos, todėl – keli žodžiai apie šias savybes. Kad kambaryje vasarą būtų vėsu, o žiemą – šilta, geriausiai tiks stiklai su specialia danga, nepraleidžiančia infraraudonųjų spindulių. Dangos būna kietos ir minkštos, kietosios nesugeria drėgmės, todėl jas renkasi dažniau. O jei jums reikia papildomos termoizolicijos, geriau – daugiakameriniai stiklopaketai.

Penktas punktas: montavimas. Prieš pereinanat prie montavimo temos, reikia atkreipti dėmesi dar į šiuos momentus. Geriau nepirkti aklinų langų, nes bus labai sunku vėdinti patalpas, taip pat ir plauti langus. Bet jei jums reikalingi būtent tokie, geriau rinkitės alternatyvą: langai su vienu atidaromu rėmu, su posūkio – atmetimo mechanizmu. Prieš kviečiant darbininkus, reikia apdengti baldus ir išnešti viska, kas nereikalinga, nes dulkių bus nemažai. Bet! Net patikėjus darbą profesionalams, jums reikia kontroliuoti procesą. Pirmiausia išmontuojamas senas lango rėmas, tam, kad naujas rėmas būtų korektiškai įstatytas, būtinai naudojamas vertikalus svarstis. Patikrinkite, kad angos drėgmės nutekėjimui būtų aukščiau už lango išpjovos kraštus, o visi plyšiai tarp sienos ir lango būtų užpurkšti specialiomis putomis, kitaip bute bus skersvėjis. Palangės statomos paskiausiai. Norint išvengti nesusipratimų, pvz., darbininkai gali tikinti, kad dar nenupirkta (toliau sąrašas), o firma – įrodinėti savo pozicijas, reikia montavimo darbams kviesti specialistus iš tos pačios firmos, iš kurios langus pirkote. Kas dėl firmos, daugelio patirtis pataria: riktis geriausia pagal pažįstamų rekomendacijas. Juk kokia daugžadanti bebūtų reklama, didžiausia garantija – puiki kokybė darbų, kuriuos jau spėjo įvertinti kiti klientai.




Rem.LT 2011-03

Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2024 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai