Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
NEMOKAMI SKELBIMAI...Paskelbk apie save... Buk matomas.
   
    Prisijunkite!
REM.LT -> Straipsniai -> Kaminų įdėklai - dūmtraukiai, dūmtraukių montavimas.
Kaminų įdėklai - dūmtraukiai, dūmtraukių montavimas.

Pastaruoju metu statant namus ypatingas dėmesys skiriamas dūmtraukių montavimui. Tai susiję su tuo, kad namuose atsiranda vis daugiau įvairių skirtingų šildymo prietaisų, tokių kaip krosnys, katilai, kaminai. Kūrenant jie įšyla ir todėl būtina izoliuoti nuo jų degias namo konstrukcijas.






Anksčiau populiariausi buvo plytų dūmtraukiai. Net gan intensyviai kūrenant, jie beveik neįkaisdavo. Bet tokie dūmtraukiai turi vieną pavojingą trūkumą: juose kaupiasi suodžiai, kurie gali užsidegti ir tuomet dūmtraukis (kaminas) stipriai įkaista. Ypač toks suodžių užsidegimas pavojingas, jei kamine yra net neįžiūrimų ir paprastai ne itin pavojingų mikroįtrūkimų. Užsidegus suodžiams, dūmtraukis perkaista ir gali užsidegti arti jo esančios namo konstrukcijos. Žinoma, tokie atvejai nėra dažni, tačiau niekas negali būti tikras, kad to pavyks išvengti. Suodžių užsidegimo dūmtraukyje pasekmės būna baisios.


Dėl šio ir kitų faktorių plytų kaminai statybų pramonėje palaipsniui užleidžia vietą kitokių rūšių kaminams.
Dabar dažniau montuojami metaliniai ir šamotiniai dūmtraukiai. Tokie kaminai lengvesni ir ilgaamžiškesni, lyginant su plytų kaminais. Daug išskirtinių savybių turi plieninių dūmtraukių modulinės sistemos. Pirmiausia jie yra idealus sprendimas tiems, kas nori atsisakyti centralizuoto šildymo, kai pagal statybines konstrukcijas tam nėra numatytų galimybių. Taip pat šios sistemos suteikia galimybes montuoti įvairių konfigūracijų dūmtraukius (o ne tik vertikalius).








Nepaisant visų šiuolaikinių dūmtraukių montavimo medžiagų privalumų, visus jų projektavimo ir įrengimo darbus būtina patikėti tik specialistams. Tik jie sugebės užtikrinti priešgaisrinės saugos reikalavimus ir namo šildymo efektyvumą ilgiems metams. Taip pat profesionalai suteiks visas būtinas rekomendacijas dėl dūmtraukio priežiūros. Ypatingas dėmesys turi būti skiriamas dūmtraukio suodžių ir šiukšlių valymui. Tokį profilaktinį valymą, siekiant išvengti užsidegimo, būtina daryti ne rečiau dviejų kartų per sezoną.


REM.LT 2011-03





Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2023 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai