Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
NEMOKAMI SKELBIMAI...Paskelbk apie save... Buk matomas.
   
    Prisijunkite!
REM.LT -> Straipsniai -> Miegamasis – Lova pagrindinis miegamojo baldas.
Miegamasis – Lova pagrindinis miegamojo baldas.

Miegamasis – tai kiekvieno iš mūsų poilsio, miego ir relaksacijos vieta. Tam, kad poilsis būtų pilnavertis, miegas sveikas, o gera nuotaika neapleistų visą dieną, šio kambario interjeras turi būti ne tik praktiškas ir gražus, bet nuteikiantis poilsiui, jaukumui, o taip pat emocinės įtampos pašalinimui. Būtent todėl, įrengiant miegamąjį, būtina harmoningai suderinti viską – kambario dizainą, baldus, apšvietimą, užuolaidas, kilimus ir kitas dekoratyvines interjero detales.



Kadangi miegamasis skirtas miegui ir poilsiui, tai, savaime suprantama, vienas iš pagrindinių jo baldų yra lova. Renkantis lovą, būtina atkreipti dėmesį į tokias svarbias detales, kaip grotelių, ant kurių dedamas čiužinys, tvirtumas, ir į paties čiužinio kokybę.

Paprastai lovų grotelės būna dviejų rūšių: metalinis tinklas ir medinis rėmas su grotelėmis. Pirmasis variantas pigiausias, bet ne geriausias. Idealiu laikomas natūralaus buko plokščių derinys su mediniu arba metaliniu karkasu. Tokios konstrukcijos kaina ir kokybė priklauso nuo plokščių kiekio: kuo jų daugiau, tuo rėmas geresnis ir, suprantama, brangesnis. Minimalus plokščių kiekis tokioje konstrukcijoje yra penkiolika viengulei lovai ir trisdešimt dvigulei.



Pageidautina, kad ant tokių grotelių būtų ir kokybiškas čiužinys, pagamintas iš natūralių ar ekologiškų medžiagų. Visi čiužiniai skirstomi į dvi kategorijas: spyruokliniai ir be spyruoklių. Spyruokliniai būna su dvigubu kėgliniu spyruoklių bloku, skiriasi vieni nuo kitų spyruoklių kiekiu ir kokybe, o taip pat čiužiniai su nepriklausomu spyruoklių bloku; tokio čiužinio spyruoklės nesusijusios tarpusavyje, o yra atskirame audinio dėkle. Čiužiniai su nepriklausomu spyruoklių bloku neturi ,,bangos“ efekto ir dėl to jie maksimaliai pakartoja kūno reljefą. Šios rūšies čiužiniai yra brangesni, bet ir naudingesni stuburui.

Nespyruokliniai čiužiniai skiriasi pagal užpildą: vatiniai, poroloniniai, kokoso arba pagaminti iš latekso. Pigiausi ir prasčiausios kokybės yra vatiniai ir poroloniniai čiužiniai. Kokoso čiužiniai yra aukštos kokybės ir ilgaamžiai. Latekso, ypač natūralaus, čiužiniai – brangūs ir ilgaamžiai. Taisyklingam ir sveikam miegui šiuos čiužinius pageidautina naudoti su ortopedinėmis grotelėmis.



Čiužinio dydis turi idealiai atitikti lovos dydį. Dvigulei lovai galima įsigyti vieną didelį čiužinį arba du atskirus viengulius, nors manoma, kad ant sutuoktinių lovos turi būti tik vienas čiužinys. Tai vienyja sutuoktinius ir teigiamai veikia savitarpio supratimą šeimoje, o atskiri čiužiniai šeimą skiria. Šiuo metu rinkoje yra didelė čiužinių pasiūla: Konsul, Vegas, Matroliuks ir kitų žinomų gamintojų. Ir kiekvienas gali pasirinkti sau tinkamą variantą prieinama kaina

Renkantis lovą, reikėtų vengti judančių netvirtų konstrukcijų, kadangi lova turi tapti vieta, skirta ramybei ir pasitikėjimui. Taip pat būtina atkreipti dėmesį į tai, kad lova gali turėti kojūgalio sienelę (aukštaūgiams labiau patinka, kai lovos ilgis sienele neribojamas).Nugarėlė gali būti paprastos ar neįprastos formos, papuošta kukliais raižiniais arba išdailinta gražiais raštais, gali turėti medinį, geležinį arba stiklinį pagrindą. Sienelės pasirinkimas priklauso nuo jūsų skonio arba būsimo miegamojo dizaino.



REM.LT

Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2023 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai