Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
REM.LT - BUK MATOMAS,PRANEŠK APIE SAVE NEMOKAMAI. Naujenos, Naudingi staipsniai, patarimai, įmonių siūlomos paslaugos... Registracija nemokama !
   
    Prisijunkite!
REM.LT -> Straipsniai -> Vonios apdaila: Vonios remontas savo rankomis.
Vonios apdaila: Vonios remontas savo rankomis.

Vonios kambariui tinka tik keramikinės plytelės. Jokio plastiko ar panašių į jį medžiagų. Jos visiškai netinka. Po plastikiniais apvadais kaupiasi muilo nuoplovos, jas labai sunku išvalyti. Vėliau dėl drėgnų sankaupų vonioje atsiranda įvairūs nemalonūs kvapai.

Plastikas yra lengvai pažeidžiama ir minkšta medžiaga, ji visiškai netinka vonios kambariui įrengti. Jeigu nuspręsite surengti vakarėlį ir svečiai gerokai padaugins, ryte jūsų plastiku padengtoms sienoms bus „šakės“. Apie gaisro pavojų nereikia nė kalbėti, užtenka degančia cigarete prisiliesti prie plastikinio paviršiaus.
Plastikas yra tinkama medžiaga tik luboms, frontonams, durų bei langų apvadams. Labiausiai mane sužavėjo savadarbė plytomis grįsta ir plytelėmis dengta dušo kabina. Norint apskaičiuoti, ar tokia kabina tilps jūsų vonioje, tereikia paimti metrą, jo galą pridėti prie patalpos kampo ir, ištempus iki 1,80 cm, nubrėžti puslankį. Visai taip, kaip darydavom mokykloje skriestuvu. Štai jums ir dušo kabinos montavimo pradžia.

Kraštų aukštis turi būti ne žemesnis nei 30 cm, storis – ne mažiau 15 cm. Įėjimo vietoje padarykite nedidelį ovalų nuolydį. Palei sienas irgi galima padaryti po puslankį, kad bortelio storis visur būtų vienodas. Tai suteiks konstrukcijai patikimumo, be to puikiai tiks susidėti šampūnus ir kitus vonios reikmenis.

Maišytuvai montuojami į sieną, o veidrodžiai ir įvairiausios lentynėlės papildys visumą. Virš dušo galima sumontuoti lanką iš 20-o dydžio metalo plastiko vamzdelio. Jį lengva lankstyti ir suteikti norimą formą. Ant lanko suverkite žiedus dušo užuolaidoms pakabinti. Vietoj užuolaidų puikiai tiks paprasta plėvelė: viršutinį jos galą prikabinkite prie žiedų su segtukais, apatinė būtinai turi būti dušo viduje. Vandens purslai nubėgs į dušą, grindys išliks sausos.

Visus vamzdžius paprasta prijungti prie dušo kabinos: tiek nutekamuosius, tiek išorinius. Palyginkime parduodamas plastikines masinės gamybos dušo kabinas su įmontuotomis durimis bei visokiausiais siurbliukais ir kokybišką kabiną, išklotą plytelėmis. Plastikas toli gražu negali prilygti plytelėms ir rankų darbui.

Vienam klientui mes įrenginėjome kabiną su nedideliais laiptukais nusileidimui. Tai pasakiška, nepakartojama. Žinoma, toks remontas turi savų trūkumų. Nė vienas plytelių klojėjas nenorės terliotis su tokia kabina, jums bus pateikta milijonas priežasčių, kodėl to nereikėtų daryti. Tačiau viena aišku – tokio kūrinio parduotuvėse nerasit, tai bus originalu. Kartais reikia apsišarvuoti kantrybe ir padaryti tai, dėl ko verta gyventi ir kuo norisi džiaugtis.






Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2024 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai