Registruotiems vartotojams:
 
 
Portalo rubrikos
Namų statyba  
Aplinkotvarka. Baseinai Fontanai ir įranga  
Baldai , Baldų gamyba  
Remontas.Apdailos darbai  
Vartai, Tvoros, Kalvystė  
Akmens, akmens masės gaminiai  
Apsaugos sistemos  
Architektai, paslaugos  
Dujos,dujotiekio įrengimas  
Durys, Langai, palangės  
Elektra, instaliacija  
Gręžiniai,geologiniai tyrinejimai  
Grindys, grindų dangos  
Interjeras. Eksterjeras  
Laiptai, turėklai  
Pirtys, Saunos ir įranga  
Plytelės Keramika  
Santechnika, paslaugos  
Šildymas,Katilai.Biokuras  
Statybines medžiagos  
Statybos technika nuoma ir pardavimas  
Stogai. Stogų dangos  
Transportas ir paslaugos  
Vandentiekis, įrenginiai  
Vėdinimas-kondicionavimas  
Židiniai. Krosnelės  
Darbo drabužiai. Darbo sauga  
Įrankių, įrengimų nuoma  
Paslaugos: Asmeniniai skelbimai.  
REM.LT - BUK MATOMAS,PRANEŠK APIE SAVE NEMOKAMAI. Naujenos, Naudingi staipsniai, patarimai, įmonių siūlomos paslaugos... Registracija nemokama !
   
    Prisijunkite!
REM.LT -> Straipsniai -> Šildymas: Granulinis šildymas.
Šildymas: Granulinis šildymas.

Pastaruoju metu daugumoje Europos šalių tradiciniai dujų, dyzelino ir rankinio užkrovimo kieto kuro katilai vis dažniau keičiami granulėmis ir kitu biokuru kūrenamais katilais. Pagrindinė šių pokyčių priežastis patogumas, nauda ir socialinė atsakomybė aplinkos apsaugos požiūriu.
Šiuo metu įvairios Biomasės granulių, drožlių, šiaudų, grūdų kūrenimo technologijos tapo ypač efektyvios ir prieinamos. Ekonominiu požiūriu toks kūrenimas apie 2 kartus pigesnis nei skystu kuru. Be to kūrenant biomase, naudojamas vietinis kuras ženkliai padidinatis Jūsų nepriklausomybę nuo ekonominių ir politinių faktorių, įtakojančių atvežamo iškastinio kuro kainas.
Granulinio katilo automatinis kūrenimo proceso valdymas toks pats komfortabilus kaip ir dujinio ar skysto kuro, katilo galingumas reguliuojasi nuo 30 iki 100% šiluminės galios. Eksploatacijos metu granulinių degiklių priežiūrai skiriama tiek pat laiko kaip ir skysto kuro: vienkartinis profilaktinis valymas šildymo sezono pabaigoje. Kuro talpa, priklausomai nuo dydžio, papildoma kas savaitę , mėnesį arba sezoną !
Ekonomiškai verta apsistoti ties esamo kuro pakeitimu biomase, nes tai iki 50% pigiau nei kurenti dyzeliną ar suskystintas dujas ir šios investicijos atsiperka 2 – 4 metus.
Be to galima rinktis ir kombinuotus katilus, kūrenamus ir įvairių rūšių granulėmis, ir kietu kuru.
Energija iš atsinaujinančių šaltinių – tausojanti aplinką.
Be žalos gamtai.

Medienos granulės gaminamos iš medienos čipsų, pjūvenų ar drožlių, kitos granulės gaminamos iš šiaudų, grūdų lukštų ir kitos „žaliosios masės“. Jos taip pat kaip ir briketai, gaminami specialios įrangos pagalba, aukštu slėgiu suspaudžiant masę. Gamybos procese nenaudojami jokie papildomi chemikalai.
Kūrenant granules į aplinką neišskiriamos gamtai kensmingos chloro ir kitos dujos. Visi granulių degimo produktai vėl įsisavimami augalų, tokiu budu sukuriamas uždaras biologinis ratas, kuriame gyvena žmogus.
Lietuvoje, mąstant apie ekologiją ir ateitį, pradedamos auginti energetinių augalų, iš kurių vėliau gaminamos granulės, plantacijos.
Kur įsigyti granulių ?

Lietuvoje medienos granules gamina apie 20 – 30 įmonių,
todėl jų visada galima įsigyti be didenių problemų. Šias įmones galima nesunkiai rasti interneto pagalba, kad ir per paieškos sistemas.

Į titulinį
Copyright © REM.LT 2011-2024 Visos teises saugomos                 Reklama     Privatumas     Atsakomybės apribojimas     Taisyklės

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytoj?
skaitliukai